23720

Locatie

Abe Lenstra stadion

Tahiri scoort bij laatste thuisduel, dat in pijnlijke nederlaag eindigt

sc Heerenveen is de laatste thuiswedstrijd van het seizoen in mineur geëindigd. De ploeg verloor in het Abe Lenstra stadion met 1-3 van hekkensluiter Vitesse. Anas Tahiri zette de pompeblêdenformatie nog wel op voorsprong via een strafschop, maar de punten gingen mee naar Arnhem.

DSC 9126

Er stond niets meer op het spel in het Abe Lenstra stadion, maar de Friezen wilden met een goed gevoel afscheid nemen van de fans bij de laatste thuiswedstrijd. De thuisploeg begon goed, wat in de zesde minuut de openingstreffer opleverde. Anas Tahiri, die aankomende zomer transfervrij vertrekt, zorgde voor een passend afscheid door een strafschop beheerst binnen te schieten.

Er leek geen vuiltje aan de strak blauwe lucht. Heerenveen had de bal, Osame Sahraoui dribbelde er op los en de thuisploeg was dreigend. Veel echte kansen leverde dat echter niet op. Aan de andere kant was de eerste serieuze kans meteen raak. Marco van Ginkel zette Vitesse in de 23e minuut op gelijke hoogte. De bal kwam voor zijn voeten nadat een eerder schot van de bezoekers gekeerd werd door een Fries been. De middenvelder bleef kalm en scoorde.

Heerenveen ging daarna op zoek naar de tweede voorsprong van de middag. Patrik Walemark, Syb van Ottele en Sahraoui probeerden het allemaal met een schot, maar Eloy Room werd niet verslagen. Tweemaal moest hij wel zijn meerdere erkennen bij een inzet van Pelle van Amersfoort, maar daarbij werd de sluitpost geholpen door het aluminium. Daardoor bleef het 1-1 in de eerste helft.

Waar Heerenveen voor rust een strafschop kreeg, was het na de pauze Vitesse dat vanaf de elfmeterstip op voorsprong mocht komen. Sven van Beek maakte hands en Van Ginkel scoorde zijn tweede treffer van de middag. Het gaf de bezoekers vertrouwen, waarna Andries Noppert meerdere malen serieus in actie mocht komen. Hij hield de schoten tegen, maar moest zich nog één keer gewonnen geven. Thomas Buitink krulde de bal in de blessuretijd in de verre hoek. Daardoor eindigde het duel voor de thuisclub pijnlijk.

Opstelling sc Heerenveen: Noppert; Braude, Van Beek, Van Ottele, Köhlert; Haye (68. Van Ee), Brouwers (83. Webster), Tahiri (68. Olsson); Walemark (68. Nunnely), Van Amersfoort (68. Nicolaescu), Sahraoui