10272

Locatie

Sparta Stadion

sc Heerenveen sluit seizoen af met typerende nederlaag in Rotterdam

Een nederlaag die symbool staat voor het hele seizoen, zo is Heerenveen de competitie geëindigd. Tegen Sparta Rotterdam waren de Friezen in de eerste helft de iets betere partij, maar na de pauze ging de eerste serieuze kans van de thuisploeg tegen de touwen. Die klap kwam de uitploeg niet meer te boven, waarna Tobias Lauritsen zorgde voor de 2-0. Pawel Bochniewicz deed in de blessuretijd nog iets terug, maar het doelpunt kwam te laat voor een slotakkoord.

DSC 1507

De play-offs kon Heerenveen voor aanvang van de laatste speelronde niet meer halen, waardoor er eigenlijk niets meer op het spel stond. Desondanks wilde Kees van Wonderen dat zijn team een goede wedstrijd op de mat zou leggen, al was het maar om zijn periode in Friesland met een goed gevoel af te sluiten. "We gaan kiezen voor spelers die nog een keer alles kunnen én willen geven", vertelde de trainer vrijdagmiddag aan de pers. Charlie Webster, Espen van Ee en Syb van Ottele vormden daardoor het middenveld op het kasteel.

Het bleek geen verkeerde keuze, want Heerenveen begon goed. In de twaalfde minuut leverde dat de eerste serieuze kans van de wedstrijd op. Pelle van Amersfoort kopte de bal na een voorzet van Oliver Braude terug, waarna Webster uithaalde. Zijn schot werd met een knappe reactie gepakt door Nick Olij. De doelman zag een paar minuten later een schot van Van Ee rakelings naast gaan en weer wat later moest hij zelf weer in actie komen. Ook op het schot van Van Amersfoort had hij een goede redding. Sparta creëerde weinig, waardoor Andries Noppert een rustige eerste helft beleefde.

Ook na de pauze moest Olij snel in actie komen. Na een dieptebal van Webster kon Van Amersfoort koppen, maar een doelpunt leverde het dus niet op. De eerste Rotterdamse kans van de tweede helft was wel raak. Camiel Neghli schoot de bal hard in de verre hoek, waarbij Noppert kansloos was: 1-0. Na iets meer dan zeventig minuten werd de marge verdubbeld door Tobias Lauritsen. De spits miste een minuut eerder nog een kans door een goede redding van de Friese keeper, maar nu moest die zich gewonnen geven. In de blessuretijd maakte Pawel Bochniewicz nog de 2-1, maar meer zat er niet meer in.

Opstelling sc Heerenveen:
Noppert; Braude, Van Beek, Bochniewicz, Köhlert; Van Ottele (75. Haye), Webster (68. Olsson), Van Ee (75. Loizou); Nunnely (68. Walemark), Van Amersfoort (68. Nicolaescu), Sahraoui

WEDSTRIJDVERLOOP

57' 1-0
Simon OlssonCharlie Webster
73' 2-0
Sergi RosanasCamiel Neghli
90'+1' 2-1
Pawel Bochniewicz

Verkoopinformatie:

• Start verkoop: vrijdag 3 mei, 9.00 uur;
  • Seizoen- en clubkaartverplichting: maximaal 1 ticket per seizoen- of clubkaart;
  • Wedstrijdkaarten zijn persoonsgebonden en niet overdraagbaar. Het is niet mogelijk om achteraf wijzigingen door te voeren in de bestelling. Wanneer je dus een buskaart aanschaft, dien je ook daadwerkelijk met de bus te reizen. Ditzelfde geldt andersom voor autokaarten;
  • Voor het kopen van een toegangskaart voor een uitwedstrijd is een geldige sc Heerenveen seizoen- of clubkaart vereist, in combinatie met een geldige en actuele uitregistratie.
    Clubkaart aanvragen: klik hier.
    Uitregistratie regelen: klik hier.