Akademy: Jong sc Heerenveen Vrouwen wint, Onder 16 verliest halve finale

07 mei 2024 14:49

sc Heerenveen speelde vrijdagavond tegen Almere City FC, maar de Akademy-teams kwamen wel gewoon in het weekend in actie. Onder 21 moest naar Vitesse voor de competitie, terwijl Onder 16 de halve finale van het bekertoernooi speelde in en tegen Utrecht. Beide duels gingen verloren. Succes was er wel voor Jong sc Heerenveen Vrouwen.

24022024317084 DSC 0965

Amir Ismaïl scoort tweemaal bij nederlaag
Aankomend weekend speelt de hoofdmacht van sc Heerenveen tegen Vitesse, maar afgelopen zaterdag namen de O21-teams het al tegen elkaar op in Arnhem. Daar kwam de thuisploeg als winnaar uit de bus. Het werd 3-2. Alle doelpunten vielen na de pauze. De Friese goals werden beide gemaakt door Amir Ismaïl, die daardoor tweemaal een achterstand ongedaan maakte. Toch bleven de punten in Gelderland. In minnut 77 viel de laatste treffer.

Onder 16 verliest halve finale
Lang mocht O16 hopen op de finale van het bekertoernooi, maar zaterdag kwam een einde aan het avontuur. De ploeg verloor de halve finale met 2-1 van FC Utrecht. De thuisploeg kwam na 20 minuten op voorsprong en na ruim een uur spelen werd de marge verdubbeld. Met nog een kwartier op de klok maakte Flynn Macnack de aansluitingstreffer, maar een comeback zat er niet meer in. Eerder in het toernooi werden FC Groningen, ADO Den Haag en Almere City FC verslagen.

Jong sc Heerenveen Vrouwen wint
Tien wedstrijden op rij leverden geen overwinning op, maar zaterdag was het eindelijk raak voor jong sc Heerenveen Vrouwen. De ploeg won met 4-3 van Telstar, dat derde staat in de competitie. Al na twee minuten keken de Friezinnen tegen een achterstand aan, maar Amber Faber maakte al snel de gelijkmaker. Wederom kwamen de bezoekers op voorsprong, maar in minuut 36 zette Aymee Altena de teams weer op gelijke hoogte. Het bleek het startschot te zijn van een prachtige wedstrijd voor haar, want nog geen zestig seconden later maakte ze haar tweede treffer. Na een uur spelen had ze haar hattrick te pakken. Telstar scoorde nog wel, maar de punten bleven in Friesland.