12500

Locatie

Goffertstadion

Twee goals in honderd seconden doen sc Heerenveen de das om in Nijmegen

sc Heerenveen heeft geen einde kunnen maken aan een reeks van NEC. De Nijmegenaren wonnen de voorgaande vier thuisduels en plakten daar tegen de Friezen een vijfde achteraan. Na negentig minuten stond er een 2-0 stand op het scorebord. Eerder dit seizoen eindigde het onderonsje in het Abe Lenstra stadion in een 1-1 gelijkspel, maar een resultaat zat er nu dus niet in. De treffers vielen zondagmiddag in een tijdsbestek van circa honderd seconden.

DSC 6218

De laatste twee wedstrijden hield sc Heerenveen de nul. De acht duels daarvoor kreeg de ploeg telkens minstens twee doelpunten tegen. In de Goffert hielden de Friezen in de eerste helft ook geen open huis. De Nijmegenaren kwamen nauwelijks tot kansen. Pas in de blessuretijd moest doelman Mickey van der Hart zich serieus inspannen. De keeper redde op een vrije trap van Tjaronn Chery en hield daarna ook de rebound van Rober Gonzรกlez tegen. Daar stond tegenover dat ook de Friezen moeite hadden om gevaarlijk te worden. De grootste mogelijkheid was voor Osame Sahraoui. Na dertig minuten verlengde hij een pass van Mats Kรถhlert, maar de bal ging naast.

In de tweede helft was het de thuisploeg die voor het eerst dichtbij een doelpunt was. Koki Ogawa kopte de bal op de lat, waardoor de brilstand op het scorebord bleef. In minuut 67 mocht de Japanner alsnog juichen na een corner. Kort daarvoor had Anas Tahiri nog op de lijn gered bij een hoekschop, maar nu kon niemand ingrijpen. Niet lang na de openingstreffer kregen de Friezen een nieuwe tik te verwerken. Na 101 seconden was de marge namelijk verdubbeld. Gonzรกlez schoot de bal tegen de touwen. Daar bleef het bij, want Heerenveen was niet bij machte om nog iets terug te doen.

Opstelling sc Heerenveen: Van der Hart; Braude, Van Beek, Bochniewicz, Kรถhlert; Haye (75. Van Ottele), Olsson, Tahiri (75. Loizou); Walemark (68. Nunnely), Van Amersfoort (75. Karlsbakk), Sahraoui