Akademy: Enige twee competitiewedstrijden leveren geen punten op

02 april 2024 09:54

Weinig competitiewedstrijden stonden dit weekend op het programma bij de Akademy. Alleen Onder 15 en de beloftenploeg van de vrouwen kwamen in actie. Beide teams bleven met lege handen achter.

25112023314701 DSC 5138

Onder 15 verliest
Zaterdag moest O15 naar Limburg toe. Fortuna Sittard was de tegenstander. Het duel eindigde in 3-1. De Friezen kwamen in de negende minuut op achterstand en een paar seconden later was de marge verdubbeld. Jerayno Schaken maakte het kort na de pauze nog wel spannend door de 2-1 te maken, maar de thuisploeg liep al snel weer uit. Heerenveen staat nu vierde met elf punten uit acht wedstrijden.

Jong Vrouwen verliest
Waar O15 naar Limburg ging, kwam de beloftenploeg van Fortuna Sittard Vrouwen juist naar Friesland. Ook nu eindigde het in 1-3 voor de Limburgers. Aymee Altena zette de thuisploeg na een kwartier spelen nog wel op voorsprong, maar in de tweede helft namen de bezoekers het heft in handen. In minuut 53 werd het gelijk en niet veel later was de voorsprong voor de bezoekers. Met nog twintig minuten te gaan werd het doelpuntenverschil twee.