Akademy: Onder 13 wint wel van FC Utrecht, ook drie punten voor Onder 16

08 april 2024 11:36

sc Heerenveen heeft zondag niet gewonnen van FC Utrecht, maar in de Akademy lukte dat wel. Onder 13 boekte een 2-3 zege op de leeftijdsgenoten uit de Domstad. Ook bij Onder 16 viel er iets te juichen. De Friezen wonnen de Derby van het Noorden met 3-0.

23092023313109 DSC 3381

Onder 21 verliest
Zaterdag moest O21 op bezoek in Dordrecht. De punten bleven bij de plaatselijke FC. Het werd namelijk 3-1. In de eerste helft kwam Heerenveen op een 1-0 achterstand en na tien minuten in de tweede helft werd het verschil verdubbeld. In minuut 71 deed Dimitris Rallis wat terug met een treffer, maar lang bleef het niet spannend. Zeven minuten later was de marge weer twee. Na negen wedstrijden heeft de ploeg nu tien punten.

Ook Onder 18 zonder punten naar huis
Waar O21 met een 3-1 nederlaag uit Dordrecht kwam, ging O18 met eenzelfde resultaat terug uit Hengelo. De ploeg verloor van de FC Twente/Heracles Academie. Na tien minuten kwam de thuisploeg op voorsprong, maar aan het begin van de tweede helft zette Jesse Hellinga een gelijke stand op het scorebord. Daarna lukte het de Tukkers om nog tweemaal te scoren.  Heerenveen heeft na negen wedstrijden twaalf punten.

Onder 16 wint van FC Groningen
O16 boekte zaterdag een 3-0 zege op hekkensluiter FC Groningen. Op Sportpark Skoatterwâld zette Hidde Hellinga de Friezen al snel op voorsprong. Na acht minuten lag de bal in het net. In minuut 37 maakte Jesse Doetjes de tweede treffer, waarna Kirayno Schaken na een uur spelen verantwoordelijk was voor het laatste doelpunt. Na acht wedstrijden heeft de ploeg elf punten.

Ruime nederlaag voor Onder 15
O15 speelde ook thuis, maar daar was minder te juichen. De ploeg verloor namelijk met 1-6 van koploper NAC Breda. Dat het zo’n grote uitslag zou worden, lag lange tijd niet voor de hand. De Brabanders kwamen wel snel op voorsprong, maar Zion Smit maakte in de 55 minuut de 1-1. Daarna ging het snel. Een kwartier later waren de bezoekers uitgelopen naar 1-4. Daar kwamen in de laatste tien minuten dus nog twee treffers bij. Na negen duels heeft Heerenveen nu elf punten.

Onder 13 wint wel van FC Utrecht
Waar de hoofdmacht van sc Heerenveen zondagavond met 2-3 verloor van FC Utrecht, lukte het O13 wel om te winnen van de ploeg uit de Domstad. Op Sportpark Skoatterwâld werd het 3-2. Jaelhan Laken was tweemaal trefzeker namens de Friezen en ook Natu Tekle pikte een doelpunt mee. Nummer twee Heerenveen heeft nu een gat van vijf punten geslagen met Utrecht, al heeft die ploeg nog wel een wedstrijd tegoed.