Akademy: Onder 18 wint, Onder 16 en Onder 14 spelen gelijk

11 maart 2024 13:09

Zaterdag kwamen alle Akademy-teams in actie. Alleen Onder 18 wist met een driepunter van het veld te stappen. Onder 16 en Onder 14 moesten genoegen nemen met een punt. De andere ploegen bleven met lege handen achter.

DSC 0306

Onder 21 verliest
Zaterdagmiddag bleef O21 met lege handen achter. De Friezen verloren op Sportpark Skoatterwâld met 0-2 van NAC Breda. Na een klein halfuur spelen kwamen de bezoekers op voorsprong. Die minieme marge bleef lang op het scorebord staan. Tien minuten voor tijd maakten de Brabanders voor de tweede keer een doelpunt, waardoor het geloof bij de Friese talenten verdwenen was. De ploeg heeft nu zes punten na zes wedstrijden.

Onder 18 wint
Op slag van de rust kwam O18 op achterstand tegen Sparta Rotterdam, maar in de tweede helft werd de stand omgedraaid in een 2-1 voorsprong. Een kwartier voor tijd maakte Damy Bernardina de gelijkmaker, waarna Xavi Woudstra tien minuten later de tweede Friese goal maakte. Daardoor bleven de punten hier. De ploeg staat nu tweede op de ranglijst met elf punten na zes wedstrijden.

Brilstand bij Onder 16
Het gebeurt niet vaak bij de Akademy, maar zaterdag was er toch een wedstrijd zonder doelpunten. Bij O16 tegen hekkensluiter FC Den Bosch bleef de brilstand op het scorebord staan. Heerenveen heeft na vijf wedstrijden zeven punten. Daarmee staat de ploeg vierde, maar qua verliespunten staat het team gelijk met nummer drie ADO Den Haag.

Drie goals niet genoeg voor Onder 15
O15 heeft 4-3 verloren van AFC. De ploeg stond al binnen twintig minuten 2-0 achter, maar knokte zich daarna terug. Rayen Gtari, Jerayno Schaken en Niko Johan Wood zorgden ervoor dat de Friezen zelfs op voorsprong kwamen. Uiteindelijk was het niet genoeg voor een resultaat, want de Amsterdammers scoorden nog tweemaal. Heerenveen staat nu op de vierde plaats met negen punten na vijf wedstrijden. De nummers twee en drie op de ranglijst hebben een punt meer, maar ook een extra duel gespeeld.

Teleurstellend punt voor Onder 14
Niet alleen O15 moest dit weekend naar Amsterdam, ook O14 speelde tegen AFC. In de hoofdstad pakten de Friezen een punt. Toch was er na afloop vooral teleurstelling. Heerenveen stond 1-4 voor, maar eindigde het duel met een 4-4 stand. Al na twee minuten kwamen de bezoekers op voorsprong via Fimme Kroes, maar na vijf minuten was het alweer gelijk. De uitploeg pakte daarna de draad weer op: na 17 minuten was de marge drie door een eigen doelpunt, een treffer van Bodhy van de Giesen en nog een goal van Kroes. Het werd toch nog gelijk. Het laatste doelpunt viel in de blessuretijd, waardoor de Friezen met een punt terug naar huis gingen.

Onder 13 verliest ruim
O13 beleefde een wedstrijd om snel te vergeten. De ploeg verloor met 6-0 van Ajax. De Friezen staan nog wel boven de Amsterdammers op de ranglijst. Heerenveen staat derde met twaalf punten uit zeven wedstrijden.

Onder 12 verliest met 17-9 van FC Twente

Onder 11 verliest met 7-13 van PEC Zwolle