Akademy: vier overwinningen en gelijkspel met twaalf doelpunten

15 april 2024 13:37

sc Heerenveen won zondagmiddag met 0-2 van Heracles, terwijl de sc Heerenveen Vrouwen met 0-1 wonnen van ADO Den Haag. Ook in de Akademy was een dag eerder genoeg te juichen. Vier jeugdteams wisten te winnen en Onder 13 speelde met maar liefst 6-6 gelijk.

13042024318840 DSC 2205

Winst in extremis

Op Sportpark Skoatterwâld pakte O21 zaterdag in extremis drie punten tegen Willem II. Toen de reguliere speeltijd voorbij was, stond er nog een 1-1 stand op het scorebord. In de blessuretijd zorgde Thom Faber er uiteindelijk voor dat er toch nog gewonnen werd: 2-1. In de elfde minuut had Dimitris Rallis de Friezen op voorsprong gezet, maar vlak na de pauze werd het gelijk. Die tegentreffer had uiteindelijk dus geen gevolgen. Heerenveen heeft nu dertien punten na tien wedstrijden, waarmee de ploeg vijfde staat.

Onder 18 verliest
Waar het bij O21 tot de laatste seconde spannend was, was dat bij O18 niet het geval. De ploeg verloor met 0-3 van FC Eindhoven. Na een klein halfuur spelen kwamen de bezoekers op voorsprong, maar het duurde tot de 84e minuut voor de marge verdubbeld was. In de negentigste minuut zorgden de Brabanders voor het slotakkoord met de derde treffer. Heerenveen staat één na laatste en heeft twaalf punten na tien wedstrijden.

Onder 15 maakt het spannend
Er leek geen vuiltje aan de lucht voor O15 tegen Buitenveldert toen Davey Volbeda vlak na de pauze de 0-3 scoorde. In de zeventiende minuut had hij de Friezen al op voorsprong gezet en tien minuten later was het Jerayno Schaken die de marge verdubbelde. Toch werd het nog spannend. Want de Amsterdammers scoorden nog tweemaal. De drie punten werden uiteindelijk wel over de streep getrokken. Heerenveen staat gedeelde vierde, met veertien punten na tien duels.

Onder 14 verliest
Vrijdagavond moest O14 al in actie komen. De Friezen moesten uit naar PEC en kwamen zonder punten terug uit Zwolle. Het werd 3-2. Heerenveen kwam wel tweemaal op voorsprong via Bodhy van de Giesen (0-1) en Luca Dijkstra (1-2), maar het was uiteindelijk niet genoeg voor een tastbaar resultaat. Na tien wedstrijden heeft de ploeg veertien punten, waarmee de vierde plaats op de ranglijst bezet wordt.

Doelpuntenspektakel eindigt onbeslist
Het telraam kon er zaterdag bijgepakt worden bij O13, want de doelpunten vlogen om de oren. Uiteindelijk eindigde het duel met Feyenoord in 6-6. Heerenveen staat nu tweede met 22 punten uit elf wedstrijden.

Jong Vrouwen verliest van koploper
De beloftenploeg van sc Heerenveen Vrouwen heeft zaterdag niet kunnen stunten tegen koploper AZ. De thuisploeg kwam in de derde minuut nog wel op voorsprong via Aymee Altena, maar een minuut later was het weer gelijk. De Alkmaarders denderden daarna door, wat na 75 minuten resulteerde in een 1-5 tussenstand. Tien minuten later maakte Janiek Minnema nog wel de 2-5.