Mats Köhlert steelt de show, maar punten zijn voor Feyenoord

17 maart 2024 16:34

Mats Köhlert speelde zondagmiddag een geweldige wedstrijd, maar het was niet genoeg om matchwinner te worden tegen Feyenoord. De linksback zette sc Heerenveen tweemaal op voorsprong, maar uiteindelijk gingen de punten mee naar de havenstad. Het duel eindigde in 2-3.

DSC 6821

Het leek al vroeg in de wedstrijd een moeilijke opgave te worden voor de thuisploeg, toen Lutsharel Geertruida in de achtste minuut de bal tegen de touwen kopte. Nadat scheidsrechter Dennis Higler naar het VAR-scherm werd geroepen, kon er gejuicht worden door de supporters van sc Heerenveen. Er ging namelijk een streep door de treffer wegens buitenspel. Na een kwartier spelen was Feyenoord weer dicht bij de openingstreffer. Santiago Gimenez kopte de bal op de lat en stuitte in de rebound op Mickey van der Hart, maar beide kansen werden gecreëerd in buitenspelpositie.

De eerste kansen waren dus voor de bezoekers, maar het eerste geldige doelpunt kwam van de Friezen. Een geweldige counter werd afgerond door Mats Köhlert. Simon Olsson zette de tegenaanval op, Ché Nunnely werd in de diepte gestuurd en hij vond de meegelopen vleugelverdediger in het zestienmetergebied: 1-0. Patrick Walemark, die gehuurd wordt van de Rotterdammers, dacht even de bezoekers nog meer pijn te doen na een klein halfuur. Hij speelde de bal langs doelman Timon Wellenreuther, maar de inzet rolde langs de verkeerde kant van de paal. De marge bleef dus één, maar in minuut 37 was het verschil tussen beide teams helemaal verdwenen. Mats Wieffer werkte een voorzet vanaf de linkerkant in het doel.

In de tweede helft kwam Heerenveen opnieuw op voorsprong. Weer was het loopwonder Köhlert, die niet kapot te krijgen was. In minuut 64 schoot hij de bal langs de Feyenoord-keeper na een pass van de ingevallen Osame Sahraoui. Tien minuten later was een invaller aan de andere kant belangrijk. Igor Paixão, die op de bank begon bij de Rotterdammers, kopte de 2-2 binnen. Met nog een paar minuten te gaan werden drie defensief ingestelde spelers binnen de lijnen gebracht. Syb van Ottele, Nathan Tjoe-A-On en Hussein Ali moesten helpen om het punt over de streep te trekken, maar dat lukte niet. Ayase Ueda maakte de 2-3 in minuut 88.