sc Heerenveen Vrouwen verliest en ziet bekerdroom in rook opgaan

18 maart 2024 11:37

De bekerdroom is voorbij voor sc Heerenveen Vrouwen. De ploeg van Hans Schrijver wist in de kwartfinale niet te winnen van Excelsior. Twee doelpunten van Katelyn Hendriks deden de Friese ploeg de das om in Kralingen.

Excelsior

Vorig weekend stonden de teams ook al tegenover elkaar. Toen ging het om een competitiewedstrijd. Heerenveen won op Sportpark Skoatterwâld met 1-0 door een doelpunt van Janneke Ennema, maar nu ging dus de tegenstander met de zege aan de haal.

In de eerste helft hielden de partijen elkaar in evenwicht, maar aan het begin van de tweede helft ging het mis. Hendriks had na de pauze maar een paar seconden nodig om Excelsior op voorsprong te zetten. In de zeventigste minuut verdubbelde ze de score, wat meteen de eindstand was.