sc Heerenveen Vrouwen ziet mooie reeks ten einde komen met harde nederlaag

22 april 2024 09:50

sc Heerenveen Vrouwen was bezig aan een uitstekende reeks met drie Eredivisiezeges op rij, maar dit weekend lukte het niet om een passend vervolg te geven aan die mooie serie. In Eindhoven zette PSV de Friezinnen, die in speciale KiKa-shirts speelde, met beide voeten terug op aarde. Het werd 5-0.

Psv

sc Heerenveen Vrouwen zorgde in het bekertoernooi voor een enorme stunt door PSV uit te schakelen, maar daardoor stond er nog wel een rekeningetje open. PSV begon getergd en dat leidde al in de derde minuut tot een openingstreffer. Joëlle Smits scoorde op aangeven van Fleur Stoit. Nina Nijstad, die vorig seizoen nog in het pompeblêdenshirt speelde, maakte na een klein halfuur spelen de tweede treffer. Dat was ook de ruststand.

Na de pauze was er wederom snel een doelpunt voor de thuisploeg. Waar het in de eerste helft drie minuten duurde voor de bal tegen de touwen ging, was het nu na nog geen zestig seconden raak. Stoit maakte doelpunt nummer drie, waarna Indiah-Paige Riley zeven minuten later de marge op vier zette. Het slotakkoord was voor Melanie Bross. Met nog tien minuten te gaan maakte zij de 5-0.