NAC Breda - sc Heerenveen
29 april, 14:30 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Willem II scoort moeizaam op vreemde bodem

Gepubliceerd op 19 april 2017 13:00

Willem II, vrijdagavond in speelronde 32 tegenstander van sc Heerenveen, is één van de minst productieve uitclubs van de Eredivisie. De Tilburgers produceerden in 15 uitduels slechts 12 treffers. Alleen Roda JC en NEC (9) scoorden buiten eigen stadion minder doelpunten.

kobayashiwillemII-uit-161216

Willem II kwam in zeven uitduels niet tot scoren, maar wist toch 16 punten in de wacht te slepen. Tien clubs presteren buiten eigen stadion slechter dan de ploeg van trainer Erwin van de Looi. Willem II hield vijf maal de nul en kreeg slechts één keer een flinke draai om de oren. Uit bij PSV werd een 5-0 nederlaag geleden.

Willem II won uit vier duels, speelde vier maal gelijk en leed zeven nederlagen. Meest opvallende uitslag is de uitzege op Ajax. In augustus werd in Amsterdam met 1-2 gewonnen. Het is tot dusverre de enige thuisnederlaag van het seizoen van de nummer twee van de Eredivisie.

De laatste vijf uitwedstrijden leverden vier punten op. Bij Excelsior werd gewonnen en de uitbeurt tegen FC Groningen leverde een punt op. Er werd verloren van FC Twente, FC Utrecht en PSV. De laatste vijf competitieduels leverden eveneens vier punten op.

Uitduels Willem II    
Heracles Almelo Willem II 3-1
Ajax Willem II 1-2
AZ Willem II 2-0
NEC Willem II 0-0
Sparta Rotterdam Willem II 2-2
ADO Den Haag Willem II 1-0
Go Ahead Eagles Willem II 0-1
PEC Zwolle Willem II 0-0
Feyenoord Willem II 1-0
Vitesse Willem II 0-2
Excelsior Willem II 0-2
FC Twente Willem II 2-1
FC Groningen Willem II 1-1
FC Utrecht Willem II 2-0
PSV Willem II 5-0