ADO Den Haag - sc Heerenveen
26 augustus, 19:45 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Jeugdopleiding

Jeugdopleiding

Jerry St. Juste een van de exponenten vanuit de jeugdopleiding van sc Heerenveen. Op nog geen 19-jarige leeftijd maakt hij zijn debuut in het eerste elftal. Jerry heeft de gehele jeugdopleiding binnen de club doorlopen en is nu volwaardig selectielid van het eerste elftal. De jeugdopleiding heeft als doel meer jeugdspelers als Jerry klaar te stomen voor het eerste elftal.

In het huidige betaald voetbal is het hebben van een solide jeugdopleiding een belangrijk onderdeel van een professioneel voetbalclub. De jeugdopleiding van sc Heerenveen heeft al verscheidende talenten opgeleid en door laten stromen naar het eerste elftal. Deze traditie wil de club graag voortzetten en verder verdiepen.

sc Heerenveen is een club met een zeer eigen cultuur. De jeugdopleiding bestaat uit vijf teams, waarmee de opleiding klein van schaal is en de accenten liggen op maatwerk, het individu en waar de spelers centraal staat. De jeugdopleiding kenmerkt zich door de warme uitstraling gecombineerd met een gezond topsportklimaat.

Vanuit de onderbouw werkt sc Heerenveen veelal met talentvolle voetballers uit eigen regio. Wanneer zij richting de bovenbouw gaan worden deze selecties versterkt door talenten uit binnen en buitenland. sc Heerenveen wil haar nationale en internationale talenten opleiden met eigen sc Heerenveen identiteit. Enkele voorbeelden zijn Hakim Ziyech, Daley Sinkgraven, Luciano Narsingh, Jeffrey Gouweleeuw, Pele van Anholt en zoals eerder benoemd Jerry St. Juste.

De jeugdopleiding van sc Heerenveen heeft de nationale status van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) en is gecertificeerd volgens het Kwaliteit & Performance (K&P) Programma. Alle jeugdteams spelen in de Eredivisie, het hoogste niveau.

Voetbalschool Heerenveen

De voetbalschool Heerenveen is de voorloper van de Jeugdopleiding. Het is het begin van de opleiding tot profvoetballer. Van hieruit kunnen talenten doorstromen naar de Jeugdopleiding.

Laatste nieuws

20/08 Ajax winnaar internationaal jeugdtoernooi
18/08 Zege onder 19 met grote Sloveense inbreng
07/08 sc Heerenveen contracteert Sloveense jeugdinternational
14/06 Geslaagd! sc Heerenveen feliciteert jeugdspelers met behaalde diploma!
08/06 Rode kaart Drkusic in oefenduel Slovenië O18
06/06 Arjen van der Heide met Oranje O16 naar Japan
01/06 Buitenlandse jeugdinternationals in actie
27/05 Onder 19 wint en stelt eredivisieschap veilig
14/05 sc Heerenveen O17 promoveert naar de Eredivisie
11/05 Kik Pierie door naar halve finale EK
05/05 Goede start Kik Pierie op EK met Onder 17
01/05 Gezocht: Speaker thuisduels O19 en O17
24/04 Kik Pierie geselecteerd voor EK in Kroatië
19/04 Voorlopige selectie Kik Pierie voor EK in Kroatië
20/03 Kik Pierie met onder 17 als groepswinnaar naar EK in Kroatië

Talenten

De jeugdopleiding van sc Heerenveen is trots op het feit dat jeugdspelers in heel Europa worden geselecteerd voor nationale selecties. Deze ontwikkeling toont aan dat de jeugdopleiding talenten voortbrengt opleidt op het hoogst mogelijk niveau. Zo komen Jerry St. Juste (Jong Oranje), Michel Vlap, Arjen van der Heide, Kik Pierie en Joel Thodé geregeld uit voor de verschillende Nederlandse jeugdteams. Ook Stefan Gartenmann, Aleksander Palamar, Tristan Borges en Birkir Heimisson speelden al diverse malen in de vertegenwoordigende jeugdelftallen van hun land.