sc Heerenveen - Excelsior
24 februari, 19:45 uur
Koop nu kaarten »
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
×

Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Jong sc Heerenveen - Jong Heracles Almelo

Datum: 21 augustus 2017
Aanvang: 18:30 uur

Beloften starten met gelijkspel, twee goals Rojas

Jong sc Heerenveen is de competitie vanavond gestart met een 2-2 gelijkspel tegen Jong Heracles Almelo. Marco Rojas boog met twee goals een 0-1 achterstand om naar een 2-1 voorsprong, maar uiteindelijk zorgde Vincent Vermeij in de 56e minuut alsnog voor een 2-2 eindstand.

,,We hebben goed voetbal laten zien", toonde trainer Johnny Jansen zich tevreden over de seizoensopening op Skoatterwâld. ,,Ik vond ons erg sterk in balbezit. Toch merkte je wel dat dit team nog maar korte tijd bij elkaar is. We gaven soms kansen weg die je als team niet weg mag geven. Dat komt puur omdat er er vastigheid mist en omdat er onderling nog betere afspraken gemaakt moeten worden."
 
Zo kwam Jong sc Heerenveen verdedigend nog wel eens in de problemen. Na 25 minuten scoorde Vincent Vermeij de 0-1. Samuel Armenteros had er vlak voor rust ook nog twee kunnen maken en de Friezen kwamen ook niet slecht weg toen de Almeloërs de paal raakten. ,,Heracles had de beste kansen", gaf Jansen na afloop direct toe.

Jansen: 'Er zit rek in deze groep'
Jansen: 'Er zit rek in deze groep'

Toch wist Marco Rojas vlak na rust het beloftenteam met het nodige reparatiewerk op een 2-1 voorsprong te zetten. Eerst werd de aanvaller in de 36e minuut met een mooie diepe pass alleen voor de doelman gezet, en rondde af: 1-1. Via een mooie aanval maakte de Nieuw-Zeelander in de 49e minuut zijn tweede goal van de avond. Genoeg voor de winst was het niet. Wederom Vermeij maakte een kleine tien minuten later al gelijk: 2-2.
 
Volgens Jansen kan het beloftenteam de competitie met vertrouwen vervolgen. ,,Het team zal naarmate ze langer met elkaar spelen steeds beter worden. Tuurlijk is het belangrijkste dat de spelers via het beloftenteam de stap naar het eerste elftal gaan zetten. Daarom is het mooi dat een aantal jongens zich al goed laat zien."

Michel 'Vlappie' maakt volgens trainer Jansen een goede indruk
Michel 'Vlappie' maakt volgens trainer Jansen een goede indruk

Vanavond viel het oog van de trainer op talent Michel Vlap, al spreekt Jansen zelf over 'Vlappie'. ,,Vlappie speelde vandaag erg goed. Hij maakt sowieso al een tijd een goede indruk. Dat houden we zeker in de gaten. Maar er zitten wel meer interessante jongens in het team. Er zit zeker nog rek in deze groep."
 
Op 11 september speelt Jong sc Heerenveen de volgende wedstrijd in de reservecompetitie Poule A. Dan reist de ploeg naar Rotterdam voor het duel met Jong Feyenoord. De aftrap is om 18.30 uur.
 
 
 
 
Jong sc Heerenveen - Jong Heracles Almelo 2-2
25. Vermeij 0-1
36. Rojas 1-1
49. Rojas 2-1
56. Vermeij 2-2
 
Opstelling Jong sc Heerenveen:
Bekkema, Schmidt, Magnusson, Bruijn, Pierie, Rojas (63. Rako), Van Amersfoort, Borges (86. Amofa), Mihajlovic (76. Sanches), Hornkamp, Vlap

Kik Pierie in duel met Armenteros
Kik Pierie in duel met Armenteros