Heracles Almelo - sc Heerenveen
01 april, 14:30 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

FC Utrecht - sc Heerenveen

Datum: 05 februari 2017 Competitie: Eredivisie - Regulier
Aanvang: 16:45 uur Toeschouwers: 18078
Locatie: Stadion Galgenwaard Scheidsrechter: Jochem Kamphuis
Plaats: Utrecht

Streppel gaat uit van ‘eigen filosofie’ in Galgenwaard

FC Utrecht speelt tactisch een ander spelletje dan Nederland gewend is. Het spel van de ploeg van trainer Erik ten Hag stelt veel ploegen voor problemen. Jurgen Streppel houdt zondag rekening met de speelwijze van de Domstedelingen, maar sc Heerenveen gaat zich niet volledig aanpassen. ‘We proberen zo dicht mogelijk bij ons zelf te blijven.’

Tuurlijk houdt Streppel rekening met tegenstander FC Utrecht. ‘Dat is logisch, maar dan heb je het over accenten. We gaan zo veel mogelijk van eigen filosofie uit,’ aldus de trainer die zondag in stadion Galgenwaard geen vijfmans-defensie bij FC Utrecht verwacht. ‘Je weet het nooit, maar Utrecht heeft de laatste wedstrijden met vier man achterop goed gepresteerd, dus waarom zouden ze dat veranderen?’

Lovend

Jeremiah St. Juste haakte in de warming-up voor FC Groningen af. Streppel rekent erop dat de centrumverdediger zondag wel van de partij is. ‘Jerry heeft de hele week alles meegedaan.’ Als St. Juste speelt, dan worden Van Aken en hij voor het eerst na de winterstop herenigd. Doelman Erwin Mulder ontbrak vandaag op de trainer. Uit voorzorg, aldus Streppel die verwacht dat zijn goalie zondag gewoon kan starten.

De terugkeer van Van Aken betekent dat Doke Schmidt op de bank plaats moet nemen. Streppel liet zich lovend uit over de Schmidt. ‘Doke heeft het knap ingevuld. Zeker als je rekent dat hij bijna 20 maanden niet had gespeeld.’ Voor Henk Veerman komt het duel tegen FC Utrecht nog te vroeg, maar terugkeer van de aan zijn hamstring geblesseerde Volendammer is niet ver meer weg.

Transferperiode

sc Heerenveen haalde een punt uit de laatste twee competitieduels. Van een dipje, zoals gesuggereerd werd tijdens het wekelijkse perspraatje, wilde de trainer echter niet weten. ‘Het is maar hoe je er naar kijkt. We hebben gewonnen, verloren en gelijkgespeeld en het verhaal van iedere wedstrijd was anders.’

Streppel is blij dat de transferperiode achter de rug is. ‘Het is fijn om te weten waar je aan toe bent. Ik vind het absurd dat de regels zijn zoals ze zijn, maar daar hebben we nu eenmaal mee te maken. We zijn wel tevreden, iedereen die we wilden houden is aan boord gebleven en we hebben er nog een paar spelers bijgekregen.’

sc Heerenveen nipt ten onder in Galgenwaard

sc Heerenveen heeft de belangrijke uitwedstrijd tegen FC Utrecht verloren. De thuisclub won met 1-0. Op basis van een prima tweede helft hadden de Friezen minimaal ene punt verdiend. Sc Heerenveen leed nog meer schade. Sam Larsson kreeg twee maal geel en kan een schorsing tegemoet zien. Door de nederlaag is FC Utrecht sc Heerenveen gepasseerd op de ranglijst.

De openingsfase in stadion Galgenwaard was weinig opwindend. Beide ploegen namen weinig risico en dus viel er voor de aanwezige voetbalfans weinig te genieten. De eerste kans was voor FC Utrecht. Barazite verscheen na ene dieptepass alleen voor Mulder. In plaats van zelf te schieten legde hij de bal breed en dat gaf Van Aken de kans in te grijpen.

Het was uitstel van executie, want uit de hoekschop die volgde was het raak. De Friese defensie leek het gevaar te klaren, maar Zeneli leverde de bal in en daardoor Ludwig een vrije kans. De Duitser klopte Mulder in de korte hoek, 1-0. De voorsprong was op dat moment zeker niet onverdiend.

bijker-Utrecht-uit-050217

De eerste Friese kansen vielen pas in de slotfase van de eerste helft te noteren. Thorsby raakte uit een hoekschop de paal en Bijker liet na zijn ploeg naast FC Utrecht te zetten. De back kreeg uit een voorzet van Zeneli een vrije kopkans, maar kon de bal niet de juiste richting meegeven.

sc Heerenveen tapte na rust uit een ander vaatje. Het tempo ging omhoog en FC Utrecht werd vastgepind op eigen helft. De eerste grote kans was voor Kobayashi die na ene schitterende combinatie met Larsson in de vijandelijke zestien opdook. Helaas was het schot van de Japanner niet zuiver genoeg om doelman Jensen te kunnen kloppen.

thorsby-Utrecht-uit-050217

FC Utrecht kreeg na rust nog één grote kans, Zivkovic schoot voor leeg doel over, maar sc Heerenveen kreeg meer kansen op een doelpunt. Thorsby volleerde net over, een schot van Larsson was ook al te hoog gericht en een poging van Zeneli verdween naast de paal.

In de hectische slotfase kregen zowel Larsson als Ludwig rood van scheidsrechter Kamphuis. De Zweed kreeg twee maal geel. De eerste prent werd makkelijk gegeven door de arbiter, maar de tweede was terecht. Kamphuis floot niet voor een overtreding op Larsson en die haalde zijn gram op Labyad. Ludwig kreeg direct rood voor een gemene overtreding op Ødegaard.

Odegaard-Utrecht-uit-050217 (2)

In de slotminuten was sc Heerenveen nog enkele malen dichtbij de verdiende gelijkmaker. Invaller Luciano Slagveer schoot op aangeven van Thorsby rakelings voorlangs en een knal van afstand van Reza scheerde maar net over de deklat. Wat de Friezen echter ook probeerden, de nederlaag werd niet meer afgewend.

Erwin Mulder: ‘Laten het voor rust liggen’

sc Heerenveen verloor vanmiddag in stadion Galgenwaard met 1-0 van FC Utrecht. De Friezen hadden volgens aanvoerder Erwin Mulder de nederlaag aan zichzelf te wijten. ‘Voor rust laten we het liggen. Als je geen duels wint en de tweede bal niet verovert, krijg je het moeilijk. Zeker tegen een ploeg als Utrecht.’

De tweede helft was gelukkig veel beter, concludeerde de doelman. ‘In de rust hebben we gezegd dat we uit een een ander vaatje moesten tappen. Leuk tikken is aardig, maar het gaat om de knikkers. We verdienden meer en hadden na rust minimaal twee of drie keer moeten scoren.’