sc Heerenveen - Excelsior
24 februari, 19:45 uur
Koop nu kaarten »
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
×

Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen - PEC Zwolle

Datum: 27 augustus 2016 Competitie: Eredivisie - Regulier
Aanvang: 19:45 uur Toeschouwers: 20080
Locatie: Abe Lenstra stadion Scheidsrechter: Allard Lindhout
Plaats: Heerenveen

Streppel: We maken steeds meer stapjes

Zaterdagavond speelt sc Heerenveen om 20.45 uur thuis tegen FC Twente. De Tukkers hebben één punt meer dan de Friezen en staan momenteel met zes punten op een zevende plaats. Trainer Jurgen Streppel verwacht een mooi duel: “We maken steeds meer stapjes, maar het heeft nog wel even tijd nodig voordat het een geoliede machine is.”

In Friesland werd er na afloop van de transferperiode opgelucht adem gehaald. Sam Larsson is gebleven en op de slotdag versterkte de ploeg zich met verdediger Shay Facey, die voor de rest van het seizoen van Manchester City gehuurd wordt. In Enschede zagen ze spelmaker Hakim Ziyech vertrekken naar Ajax. De oud-speler van Heerenveen scoorde twee keer in de eerste vier competitieduels voor FC Twente en was goed voor één assist.

Hoewel het de vraag is hoe FC Twente het zonder Hakim Ziyech gaat doen, kijkt Streppel vooral met respect naar de tegenstander. “Ik ben onder de indruk van de manier waarop FC Twente de competitie vorig seizoen heeft afgesloten en ook hoe ze dit jaar weer begonnen zijn. Dat is wel knap met alle onrust die daar was. Dat ze het zo om hebben weten te zetten verdient complimenten.”

Verdediger Jeremiah St. Juste speelde de afgelopen week twee duels met het Nederlands Beloftenelftal tegen de leeftijdsgenoten van Tsjechië. Bij terugkomst in Friesland zag hij een nagenoeg fitte selectie op het veld staan. “We hebben veel met elkaar gepraat en getraind. Het is lekker om nu weer in eigen huis te spelen. Ik verwacht aanvallend voetbal met druk naar voren. Thuis moeten wij altijd voor de winst gaan.”

Kijk voor de volledige voorbeschouwing naar sc Heerenveen.TV. Vanavond om 18.15 uur op Fox Sports 1.

St. Juste in actie tegen PEC Zwolle
St. Juste in actie tegen PEC Zwolle

Invaller Larsson bezorgt sc Heerenveen zege

sc Heerenveen heeft de eerste zege van het seizoen binnen. PEC Zwolle werd met 1-0 verslagen dankzij een treffer van invaller Sam Larsson. sc Heerenveen en PEC Zwolle wisten een helft lang niet te boeien. Nadat Larsson meteen na rust de score opende, werd het toch nog een boeiend duel in het Abe Lenstra met de thuisclub als verdiende winnaar.

De toeschouwers in het Abe Lenstra stadion moesten lang wachten op de eerste opwinding. Pas in de 41ste minuut veerden de fans op toen Zeneli vanaf de rand zestien uithaalde. De bal leek laag in de verre hoek te verdwijnen, maar doelman Van der Hart tikte de bal nog knap naast.

Daarvoor wisten beide ploegen weinig te creëren. PEC Zwolle, dat uit de eerste drie wedstrijden één puntje had gehaald, was duidelijk niet gekomen om het publiek te vermaken. De ploeg van trainer Ron Jans trok zich terug op de rand van de eigen zestien en spijkerde de boel dicht. sc Heerenveen had, op het schot van Zeneli na, geen passend antwoord op de Zwolse tactiek.

FPH7020

De gasten op hun beurt lieten aanvallend ook weinig zien. Menig maaide over een voorzet van Ehizibue heen en kreeg na ruim een half uur nog bijna een grote kans. De spits profiteerde van te laat ingrijpen van Van Aken, maar gelukkig was Mulder tijdig uit zijn goal om Menig van scoren af te kunnen houden.

Jurgen Streppel voerde in de pauze een wissel door. Slagveer bleef achter in de kleedkamer en Sam Larsson kwam in het elftal. Zeneli verhui9sde hierdoor naar de rechterkant, terwijl Larsson op zijn vertrouwde stek aan de linkerkant kwam te spelen. De Zweed had maar zes minuten nodig om de wedstrijd open te breken.

FPH7023

Namli brak op links door, zijn voorzet werd geblokt, maar kwam precies voor de voeten van Larsson terecht. De Zweed haalde vanaf de rand zestien hard uit, Van der Hart had geen antwoord op het schot, 1-0. De goal was precies wat de wedstrijd nodig had. PEC Zwolle moest de defensieve stellingen verlaten en daardoor kreeg de thuisclub ruimte.

Sc Heerenveen kreeg in een tijdsbestek van tien minuten enkele knappe mogelijkheden. Van Amersfoort stuitte na goed werk van Zeneli en Reza van dichtbij op de Zwolse goalie, Zeneli schoot net naast en een poging van Namli werd door Van der Hart onschadelijk gemaakt.

Omdat sc Heerenveen geen afstand wist te nemen, bleef het spannend. PEC Zwolle kwam in de slotfase nog bijna langszij, toen invaller Achahbar profiteerde van een slordigheidje in de Friese defensie. Gelukkig tikte de aanvaller de bal alleen voor Mulder naast en bleef sc Heerenveen onnodig puntverlies bespaard.

FPH7098

Matchwinner Larsson: ‘die bal moest hard’

Sam Larsson schoot sc Heerenveen zaterdag naar de eerste overwinning van het seizoen, tegen PEC Zwolle. Dat deed de Zweedse smaakmaker in de 50e minuut met een lekkere uithaal. De zege was dikverdiend, want in de tweede helft ging sc Heerenveen vol op jacht naar goals. Het goede aanvallende spel na rust, kon niet los worden gezien van de komst van Larsson.

Er gebeurt nou eenmaal wat, als Larsson speelt. ,,Dat zou je zo kunnen zeggen, ja", blijft Larsson koel. De speler begon op de bank (Larsson: 'Dat is een keuze van de trainer. Het is natuurlijk ook zo dat ik terug kom van een blessure'), maar viel direct na rust in. Het begon meteen goed te lopen bij de Friezen. Er werden mooie aanvallen opgezet. ,,Ik weet dat ik van waarde ben in het creëren van kansen. Het leverde nu ook een goal van mezelf op. Dat is mooi voor mij, het team en de fans. Maar we hebben nog meer spelers die een actie en doelpunt in huis hebben. We hebben veel snelheid op de vleugels, daar komt veel gevaar vandaan.”

Tegen PEC Zwolle was Larsson de enige die het net wist te vinden. Met een mooie uithaal joeg hij de bal achter doelman Van der Hart. ,,Het was een mooie aanval”, blikt de doelpuntenmaker terug. ,,Younes Namli had ook kunnen scoren, maar via een verdediger kreeg ik de bal ineens voor mijn voeten. De afstand naar het doel was niet heel groot. Die bal moest ik daarom hard raken. Ik raakte ‘m heel lekker. Nee, dat was geen gelukstreffer…”

Larsson vond het mooi om te zien dat de Friezen de wedstrijd alsnog wisten te winnen, na een matige eerste helft. ,,De eerste helft was niet fantastisch. We speelden in een te laag tempo, en wisten geen kansen te creëren. Vorig seizoen hebben we ook veel van dat soort wedstrijden gespeeld. Toen lukte het ons niet vaak om dan alsnog te scoren en te winnen. Dat we dat nu wel voor elkaar gekregen hebben, is een positief teken. We hadden zelfs wel met 3-0 kunnen winnen. Heel belangrijk was ook dat we achterin de nul gehouden hebben. Dat is een compliment voor Erwin (Mulder, red.) en de verdediging. Mede daardoor winnen we de wedstrijd.”

De competitie ligt volgende week stil in verband met de interlandperiode. Volgens Larsson kan sc Heerenveen met een goed gevoel vooruitkijken naar de competitiehervatting op 10 september (thuiswedstrijd tegen FC Twente). ,,Dat kunnen we zeker. Het was een mooie avond. Oke, we hadden nog wel meer moeten scoren, maar ik ben tevreden met de 1-0. De resultaten waren tot nu toe niet heel goed. We hebben in het begin een beetje lopen stoeien met onze speelwijze. Maar als je onze tweede helft bekijkt, was dat een mooi voorbeeld van hoe goed we kunnen spelen. Dat geeft vertrouwen. Hopelijk kunnen we die lijn na de interlandperiode doortrekken en worden we steeds beter.”