Akademy: Onder 13 wint wel van Feyenoord, ook zege voor Onder 14

18 maart 2024 12:57

sc Heerenveen wist zondagmiddag geen resultaat te boeken tegen Feyenoord. Dat terwijl de Onder 13 een dag daarvoor nog het goede voorbeeld gaf. De talenten wonnen met 2-0 van de Rotterdammers. Ook Onder 14 pakte drie punten. Drie wedstrijden eindigden in een gelijkspel.

16032024317759 DSC 2715

Onder 21 speelt gelijk
Zaterdag pakte O21 een punt, nadat de vorige twee wedstrijden verloren werden. Dit weekend eindigde het duel met Willem II in 1-1. Willard Timmerman kopte de Friezen na 25 minuten op voorsprong. Heerenveen bleef daarna domineren in de eerste helft, zonder grote kansen te creëren. Na de pauze werd het een gelijk opgaande strijd, wat resulteerde in een treffer van de Tricolores. Ook nu kwam het doelpunt uit een hoekschop: 1-1. De ploeg heeft nu zeven punten na zeven duels.

Ruime nederlaag voor Onder 18
Waar O21 nog met een punt terugreed uit Noord-Brabant, ging O18 met lege handen richting Friesland. De ploeg speelde tegen FC Eindhoven een wedstrijd om snel te vergeten. Bij rust stond het 1-0, maar na de pauze scoorde de thuisploeg nog driemaal. Heerenveen, dat vierde staat, heeft nu elf punten na zeven wedstrijden.

Onder 16 speelt voor vijfde keer gelijk
O16 speelde gelijk tegen PEC Zwolle. Jerayno Schaken maakte na een halfuur de openingstreffer, maar aan het begin van de tweede helft kwamen de Zwollenaren langszij. De ploeg lijkt inmiddels een abonnement te hebben op remises, want het was de vijfde opeenvolgende keer dat er geen winnaar kwam bij een krachtmeting. De ongeslagen Friezen hebben na zes wedstrijden acht punten.

Onder 15 speelt gelijk
Er leek niets aan de hand voor O15, toen Zion Smit de marge verdubbelde tegen Buitenveldert. Toch hield de ploeg maar een punt over aan het duel. In minuut 69 en 78 scoorden de bezoekers, waardoor het 2-2 werd. De ploeg heeft tien punten na zes wedstrijden en staat daarmee op de vierde plaats. De nummers twee en drie hebben drie punten meer, maar ook een duel extra gespeeld.

Ruime zege voor Onder 14
Een mooie zege voor O14 dit weekend: PEC Zwolle werd met 5-1 aan de kant gezet. Sven Kramer zette de thuisploeg al in de achtste minuut op voorsprong en dat was het startsein voor een uitstekende eerste helft. Tieme Schuurman zorgde daarin voor het slotakkoord met de 4-0. Na de pauze zorgde Joey Schuiling ervoor dat het gat tussen de teams nog groter werd, maar de bezoekers scoorden de laatste treffer van de wedstrijd. Na zeven duels hebben de Friezen veertien punten.

Onder 13 wint wel van Feyenoord
O13 nam het op Sportpark Skoatterwâld op tegen Feyenoord O13-2. De Friezen waren de bovenliggende partij, maar hadden moeite om de vele kansen om te zetten in doelpunten. Uiteindelijk lukte het om in beide helften éénmaal te scoren. Devon Snell scoorde voor de pauze en Tieme Draaisme daarna. Door de 2-0 zege staat de ploeg nu derde met vijftien punten uit acht wedstrijden.