Akademy: Onder 21 en Onder 13 winnen van Noord-Hollandse teams

26 maart 2024 12:10

Het eerste elftal van sc Heerenveen had dit weekend vrij door de interlandperiode, maar in de Akademy rolde de bal gewoon door. Onder 21 en Onder 13 konden drie punten bijschrijven, terwijl Onder 15 een punt pakte.

DSC02276

Onder 21 hengelt punten binnen

Het was een aantal wedstrijden geleden, maar zaterdag boekte O21 een zege. FC Volendam werd met 2-0 verslagen. Na een klein kwartier spelen zorgde Thom Faber voor de openingstreffer, waarna Melle Joop Witteveen in de vijftigste minuut de marge verdubbelde. De Friezen hebben nu tien punten na acht wedstrijden. Heerenveen staat nu in punten gelijk met de club uit het vissersdorp. De teams staan gedeeld vijfde.

Eerste nederlaag voor Onder 16
Na vijf remises en een overwinning verloor Onder 16 afgelopen weekend voor het eerst deze competitie. Nummer twee ADO Den Haag was met 4-1 te sterk voor de Friezen, die zesde staan. Flynn Macnack zette de uitploeg na tien minuten spelen nog wel op voorsprong, maar de Hagenezen wisten dat in de eerste helft al om te buigen naar een 2-1 stand. Na de pauze scoorde de thuisspelende club nog tweemaal.

Onder 15 speelt gelijk
O15 moest zaterdag naar de hoofdstad van Noord-Brabant voor een competitiewedstrijd met FC Den Bosch. Die verre reis leverde uiteindelijk een punt op: 1-1. De thuisploeg kwam na ruim vijftig minuten op voorsprong, maar acht minuten later lag de gelijkmaker al in het net. Niko Johan Wood scoorde. De Friezen hebben nu elf punten na zeven wedstrijden. De nummers twee en drie hebben twee punten meer, maar ook een duel extra gespeeld.

Nederlaag voor nummer drie Onder 14
O14 verloor dit weekend met 5-2 van Alphense Boys. De Friezen stonden na vijftig minuten met 4-0 achter, maar Luca Dijkstra deed toen iets terug. Al snel was de marge weer vier doelpunten, maar na ruim een uur spelen zorgde Jens Oppers voor de tweede goal van de bezoekers. Heerenveen staat derde met veertien punten uit acht duels.

Onder 13 wint spannend duel
In Wijdewormer was het zaterdag een spektakelstuk tussen AZ en Heerenveen: 3-4. De Friezen kwamen tweemaal op voorsprong, maar AZ kwam tweemaal langszij. Toch gingen de bezoekers met de volle buit aan de haal door een doelpunt in de laatste minuut. Mitchel Volbeda, Sky Martha en Dévon Snell kregen een treffer achter hun naam. De Alkmaarders maakten ook éénmaal een eigen goal.