sc Heerenveen - NAC Breda
12 mei, 14:30 uur
Koop nu kaarten »
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Oud-trainer Fritz Korbach overleden

Gepubliceerd op 14 augustus 2011 20:27
Oud-trainer Fritz Korbach overleden

Vandaag heeft ons het trieste nieuws bereikt dat Fritz Korbach (geboren op 18 juli 1945 in Diez an der Lahn, Duitsland) vandaag is overleden. Fritz Korbach is 66 jaar geworden.

De markante trainer was van 1990-1992 hoofdtrainer van sc Heerenveen. Korbach volgde in februari 1990 Ab Gritter op als hoofdtrainer van onze club. Hij promoveerde in 1990 naar de Eredivisie via de nacompetitie, waaraan we mochten deelnemen als periodekampioen. In de reguliere competitie waren we als 16e in de Eerste divisie geëindigd. Het lukte de club in het seizoen 1990/91 net niet om zich te handhaven op het hoogste niveau. Ten opzichte van SVV kwam de ploeg onder leiding van Korbach maar één doelpunt tekort. In oktober 1992 werd Fritz Korbach opgevolgd door Foppe de Haan.

Korbach is de meest ervaren trainer in ons land met meer dan negenhonderd wedstrijden. Hij trainde vele clubs waaronder Cambuur, FC Twente, FC Utrecht, FC Wageningen, FC Volendam, PEC Zwolle, Go Ahead Eagles, De Graafschap, Heracles Almelo en Harkemase Boys.

Fritz Korbach was de laatste periode ernstig ziek. In 2011 werd bij hem keelkanker in een vergevorderd stadium geconstateerd. Ondanks het feit dat het een ongelijke strijd was, bleef hij tot het laatst toe hoopvol en strijdbaar. Helaas heeft hij de strijd tegen kanker verloren.

Wij wensen zijn familie en dierbaren veel sterkte met dit verlies.

directie en medewerkers sc Heerenveen