Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Cas Kuipers is Personal club assistent tijdens World Children's Day!

Gepubliceerd op 20 november 2018 09:41
Cas Kuipers is Personal club assistent tijdens World Children's Day!

Het is vandaag World Children's Day. Samen met UNICEF en de Eredivisie vraagt sc Heerenveen extra aandacht voor kinderen en hun rechten. Hoe? Door een kind voor een dag een droombaan te laten vervullen! Bij sc Heerenveen is superfan Cas Kuipers de gelukkige. Hij loopt vandaag 'als een baas' rond op de club.

Cas Kuipers de 'baas' van sc Heerenveen

Met de actie ALS EEN BAAS geeft UNICEF kinderen in de leeftijd van 10 tot 18 jaar de kans om te solliciteren naar een droombaan. Vandaag (20 november) worden alle droombanen ingevuld: kinderen zijn dan voor één dag 'de baas'. Personal club assistent Cas Kuipers is 12 jaar en superfan van de club. "Ik ga naar bijna alle wedstrijden, zowel uit als thuis. Ook heb ik een seizoenskaart. Dit is een mooie kans om mijn favoriete club te helpen. Ik ben niet verlegen, weet veel over de spelers en ken ook alle spelers! Dit is een droom die uitkomt", aldus Cas in zijn motivatie richting UNICEF.

Als Personal club assistent gaat Cas vandaag diverse medewerkers helpen en adviseren bij facilitaire- en horecawerkzaamheden. Zo loopt hij mee met de groundsman, assisteert hij de wasdames om de kleding van de selectie klaar te leggen en gaat hij samen met de cateraar de lunch serveren. Wij wensen Cas heel erg veel plezier!

“Kinderen zijn de toekomst en bepalen dus ook de toekomst van het Nederlandse voetbal", vertelt Jacco Swart, directeur Eredivisie CV. " Door ze een dag de baas te laten zijn binnen een Eredivisieclub, krijgen ze een unieke positie voor die dag, wat volledig aansluit bij de bedoeling van UNICEF's World Children’s day. Natuurlijk verwachten de clubs ook veel goede verfrissende ideeën te krijgen van deze jonge leiders, waar iedere club zeker zijn voordeel mee gaat doen."
 
"Het is superbelangrijk dat de stem van kinderen wordt gehoord, in het bijzonder op World Children’s Day – de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. Op die dag wordt er mét kinderen gepraat, niet alleen over", zegt Gina Adu van het UNICEF Jongerenpanel. Dat is de groep jongeren die het hele jaar met UNICEF meedenkt en meepraat. Op 20 november neemt het Jongerenpanel het bestuur van het Haags museum MUSEON over.