Voetbalschool

Zoals je weet maakt Arjen van der Heide deel uit van de eerste selectie van sc Heerenveen, maar wist je ook dat hij ooit begonnen is op de voetbalschool van de club? De voetbalschool een belangrijk voorportaal van de academie: 77 procent van de huidige spelers in de academie van sc Heerenveen is gestart op de voetbalschool.

De voetbalschool geldt als voorportaal voor de academie. Het doel is dan ook om vanuit de voetbalschool onze Onder 11-selectie samen te stellen en de Onder 12-selectie aan te vullen. Om dit te bereiken, krijgen de spelers die instromen in de voetbalschool een optimale voorbereiding.

Eén keer in de week 
De spelers op de voetbalschool zijn bij hun eigen vereniging opgevallen door onze scouts, die wekelijks de velden van de noordelijke amateurverenigingen bezoeken. Eenmaal op de voetbalschool krijgen zij op Sportpark Skoatterwâld één keer in de week training. Gedurende het hele seizoen stromen jeugdspelers in die de kans krijgen zich te ontwikkelen als voetballer.

Door de trainingen en toernooien op de voetbalschool zien we dat alle spelers zich positief ontwikkelen. De ontwikkelingen worden nauwgezet gevolgd door de trainers en scouts die binnen de voetbalschool actief zijn. Spelers die zich dermate ontwikkelen komen in aanmerking om opgenomen te worden in de academie.