Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Boek 21 man

Met hoofdrollen Heerenveen-iconen

Wie waren de mannen die op 21 mei 1944 bij een belangrijke voetbalwedstrijd in Sneek werden opgepakt? Wat is er na de razzia met ze gebeurd?
 
Die vragen vormden de aftrap voor het boek 21 man, geschreven door Peter van der Meeren, in het dagelijks leven sportjournalist van de Leeuwarder Courant. Hij stuitte tijdens zijn zoektocht op veel bijzonderheden en beschrijft ook de opvallende rol die Abe Lenstra tijdens de razzia speelde. Ook zijn in het indrukwekkende boek hoofdstukken gewijd aan de toenmalige Heerenveen-spelers Frans Wuijts en Broer de Boer.
 
21 man verscheen 75 jaar na de ‘razziawedstrijd’ en in een half jaar was de eerste druk van 2000 exemplaren vrijwel uitverkocht. Het boek – dat speciaal voor de komende feestdagen nog is te verkrijgen is in de Feanstore - is een fascinerende reeks van verhalen. Ze gaan over ‘gewone’ mannen en vrouwen, fameuze voetballers, verzetshelden, schurken en families die tot de dag van vandaag geraakt worden door alles wat uit de razzia voortvloeide.
 
Het boek is uitgegeven in A4-formaat, met hardcover en leeslint, en telt 480 pagina’s. In de Feanstore is het te verkrijgen voor € 24,50.

€24,50 nu Klik hier en bestel