Regio selectie - sc Heerenveen
27 juni, 19:00 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Foppe de Haan geeft tips aan jongeren van Dutch Career Cup

Gepubliceerd op 30 november 2012 10:39
Foppe de Haan geeft tips aan jongeren van Dutch Career Cup

Foppe de Haan heeft donderdag gesproken met de twaalf jongeren die sc Heerenveen vertegenwoordigen tijdens de Dutch Career Cup. Deze jongeren hebben een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze hebben een visuele, lichamelijke of andere beperking of staan al geruime tijd langs de kant. Via het voetbal proberen ze weer een baan te vinden. Foppe de Haan gaf de jongeren hierbij tips. sc Heerenveen ondersteunt het project, samen met het UWV, Re-integratiebureau USG Restart en Stichting Life Goals.

Foppe de Haan verwelkomde samen met clinic-trainer Gerjan van der Hoogen de groep in het Abe Lenstra stadion. Het was voor de deelnemers een mooie ervaring om door Foppe toegesproken te worden. De oud-trainer van sc Heerenveen en Jong Oranje gaf de jongeren goede tips en adviezen. Hoe ga je met elkaar om als team? Hoe versterk je elkaar? Wat doe je absoluut niet? Wat kom je in het veld, maar ook bij een werkgever tegen?

Foppe de Haan in gesprek met de jongeren
Foppe de Haan in gesprek met de jongeren

Want ook dat laatste onderdeel is belangrijk bij het project van The Dutch Career Cup. Niet voor niets is het motto: ‘Via voetbal naar een baan!’ Behalve het sporten, krijgen de deelnemers aan het project daarom ook sollicitatietrainingen en wordt er naar een gepaste baan gezocht. Wekelijks wordt er naar werkmogelijkheden gekeken. Door voetbal als middel te gebruiken, werken de deelnemers aan diverse vaardigheden zoals zelfvertrouwen, regelmaat, verantwoordelijkheidsgevoel en teamwork. Dit alles komt goed van pas op de werkvloer.

De deelnemers komen op Skoatterwâld bij elkaar voor de eerste training
De deelnemers komen op Skoatterwâld bij elkaar voor de eerste training

Aan het eind van de ontmoeting met Foppe de Haan liepen de jongeren naar het trainingscomplex van sc Heerenveen: Sportpark Skoatterwâld. Daar zullen de jongens elke dinsdag en donderdagochtend trainen. De deelnemers kregen hun eerste training, en ontvingen trainingskleding van sc Heerenveen!

Trainer Gerjan van der Hoogen vond het heel bijzonder om met het sc Heerenveen-team van the Dutch Career cup aan de slag te mogen. ,,We hebben tijdens deze eerste training op een rustige manier kennis met elkaar gemaakt. Een warming up en een partijvorm was voor nu eerst voldoende.”

Klik hier voor meer informatie over The Dutch Career Cup