Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Geslaagd schoolvoetbaltoernooi gemeente Heerenveen

Gepubliceerd op 26 april 2015 20:22

Op woensdag 15 april hebben 1.500 kinderen van verschillende basisscholen uit de gemeente Heerenveen meegedaan aan het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi. Dit toernooi is georganiseerd door sc Heerenveen en Scoren voor Gezondheid en werd mede mogelijk gemaakt door Albert Heijn Heerenveen.

Schoolvoetbaltoernooi

De groepen 7 en 8 van de deelnemende basisscholen kwamen in actie op Sportpark Skoatterwâld in Heerenveen en de groepen 5 en 6 speelden de wedstrijden op sportparkt ’t Heidefjild in Jubbega. Dit jaar hadden zich in totaal 138 teams ingeschreven voor het toernooi.

In de heerlijke voorjaarszon werd het toernooi om 13.00 uur afgetrapt. Vanaf dat moment barstte de strijd tussen de teams los! Dat resulteerde in de ene na de andere spannende wedstrijd.

Schoolvoetbaltoernooi

De finale van de jongens 11-tallen ging tussen de Commanderije 2 en de Sint Jozefschool 1. Uiteindelijk was de Commanderije 2 met 3-0 te sterk voor de Sint Jozefschool 1. De finale bij de jongens 7-tallen ging tussen de Sevenaerschool 1 en de Hoeksteen 1, in deze wedstrijd ging de Sevenaerschool er met de winst (1-0) vandoor.

Bij de meisjes 7-tallen finale moesten er tussen de Burcht 3 en de Albertine Agnesschool 1 uiteindelijk penalty’s aan te pas komen. In de reguliere speeltijd bleef het 0-0, de meiden van de Burcht 3 wisten de strafschoppen net iets beter te nemen dan de meiden van Albertine Agnesschool 1 waardoor zij kampioen werden.

De prijzen voor de winnaars werden aan het einde van het toernooi uitgereikt door selectiespeler en aanvoerder Marten de Roon van sc Heerenveen. Marten deed vroeger altijd mee met het schoolvoetbaltoernooi in Rotterdam en kijkt hier met veel plezier op terug.

Wij feliciteren de scholen/teams met het behaalde kampioenschap en wensen de scholen/teams veel succes toe in de districtsfinales!

Uitslagen Heerenveen Uitslagen Jubbega
   
11-tallen jongens (groep 7/8) 7-tallen jongens (t/m groep 6)
1. de Commanderije 2 1. van Maasdijkschool 1
2. Sint Jozefschool 1 2. de Roerganger 1
3. Ds. Hasperschool 1 3. OBS Akkrum 1
   
7-tallen jongens (groep 7/8) 7-tallen meisjes (t/m groep 6)
1. de Sevenaerschool 1 1. het Slingertouw 1
2. de Hoeksteen 1 2. de Burcht 2
3. het Slingertouw 1 3. van Maasdijkschool
   
7-tallen meisjes (groep 7/8)  
1. de Burcht 3  
2. Albertine Agnesschool 1  
3. de Nijewei 1  
Schoolvoetbaltoernooi
Schoolvoetbaltoernooi
Schoolvoetbaltoernooi