Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

1977-1983

Paleisrevolutie

Door grote financiële problemen besloot men in 1977 het amateur- en betaald voetbal te splitsen. Dit leidde tot veel problemen op bestuurlijk niveau. Het gewenste resultaat, een oplossing voor de financiële problemen, bleef in eerste instantie uit.

Om quitte te draaien waren 5.000 toeschouwers per wedstrijd een must. Dit lukte niet, met een gemiddeld toeschouwersaantal van 3.833 per wedstrijd werd de financiële problematiek alleen maar groter. Wat volgde was een negatieve financiele spiraal.

Snelste goal in clubgeschiedenis

Tijdens de wedstrijd sc Heerenveen - Wageningen op 6 maart viel de snelste goal in de geschiedenis van Heerenveen. Age Postma scoorde al na vijftien (!) seconden. Hij kreeg de bal in de diepte aangespeeld en omspeelde doelman Bart van Geffen van Wageningen. Het bleef helaas ook bij die ene goal. De wedstrijd werd verloren met 1-3.

Juichen na de goal: v.l.n.r. Bert Middelkoop, Age Postma, Reinder Dolstra, Jan Rorije
Juichen na de goal: v.l.n.r. Bert Middelkoop, Age Postma, Reinder Dolstra, Jan Rorije

Brusselse kermis

Het was trainer Henk van Brussel die sc Heerenveen in de jaren '80 weer op de voetbalkaart zette. Het tijdperk 'Brusselse kermis'. De no-nonsense aanpak van Van Brussel rendeerde. Zowel in het seizoen 1980-1981 als 1981-1982 wist hij de Friese club naar de nacompetitie te loodsen. Beide keren liep de club echter promotie net mis.