Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Ko Nederhoed: ‘Ik loop rond met hersenletsel’

Gepubliceerd op 9 april 2015 10:00

Ik heb hersenletsel. Twee herseninfarcten en een TIA heb ik achter de rug. Dit komt door een aangeboren ‘constructiefout’ in twee cruciale bloedvaten en er is helaas niets aan te doen. Chronische pijn en vermoeidheid hebben invloed op mijn dagelijks functioneren. Het is wat het is. Ik moet er mee leven en dat probeer ik zo goed mogelijk te doen! Onder andere door te bewegen.

Voetballen gaat niet meer. Daarom loop ik. Samen met mijn maat Nico Kramer en mijn (loop)vriendinnen Tjitske de Jong, Anja Woudstra en Henriëtte Keun. Zaterdag 2 mei 2015 doen wij mee aan de Ronde van Oranjewoud. Dit is een groot evenement met zo’n 1.000 deelnemers, georganiseerd door AV Heerenveen. Het startschot wordt gegeven door de bekende voetbaltrainer/coach Jan de Jonge. Jan loopt zelf ook mee. Start en finish zijn bij het Abe Lenstra Stadion, de thuishaven van sc Heerenveen.

Symbolischer kan deze locatie nauwelijks zijn. Abe Lenstra kreeg in 1977 een beroerte en belandde in een rolstoel. Hij kon nooit meer lopen...

Bovendien heb ik ‘iets’ met sc Heerenveen. Ik heb er zelf ooit gespeeld (een bijrol), onze zoon Erik heeft er 5 jaar in de jeugdopleiding gezeten, we hebben een geruime periode jeugdspelers in huis gehad en al een aantal jaren doe ik iets in de scouting bij sc Heerenveen. Het is geweldig dat de club achter mij/ons staat!

Onder het motto ‘never ever give up’ zet de Edwin van der Sar Foundation zich in voor mensen met een hersenbeschadiging. Voor mensen zoals ik. Sporten kost mij heel veel energie, maar gééft mij ook heel veel energie. Ik weet dus als geen ander hoe belangrijk bewegen is.

Doneren

We zoeken donateurs! De totale opbrengst gaat naar de Edwin van der Sar Foundation. We vragen € 100,– per bedrijf/vereniging. Bedrijven/verenigingen die € 100,– doneren, worden met naam en internetadres op diverse websites genoemd.

Doneren kan via de website. Alvast heel erg bedankt! Particulieren mogen natuurlijk ook doneren. Graag zelfs. Het maakt niet uit welk bedrag, elke euro is welkom.

Mijn werkgever Kuiper Verzekeringen verdient een speciale vermelding. Kuiper Verzekeringen heeft zich tijdens en na mijn ziekte een zeer sociale werkgever getoond!


Met vriendelijke groet,

Ko Nederhoed (mede namens Tjitske, Henriëtte, Anja en Nico)

Ko Nederhoed, Nico Kramer en Tjitske de Jong
Ko Nederhoed, Nico Kramer en Tjitske de Jong
Henriëtte Keun en Anja Woudstra
Henriëtte Keun en Anja Woudstra