Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Jaarlijkse Schoolvoetbaltoernooi sc Heerenveen geslaagd

Gepubliceerd op 15 april 2016 14:27

Op woensdag 13 april hebben 1200 kinderen van verschillende basisscholen uit de gemeente Heerenveen meegedaan aan het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi. Dit toernooi is georganiseerd door sc Heerenveen en werd mede mogelijk gemaakt door Albert Heijn Heerenveen. Het toernooi sloot aan bij de nationale maatschappelijke speelronde van de Eredivisie waarbij een gezonde leefstijl werd gepromoot.

De groepen 7 en 8 van de deelnemende basisscholen kwamen in actie op sportspark Skoatterwâld in Heerenveen en de groepen 5 en 6 speelden de wedstrijden op sportparkt ’t Heidefjild in Jubbega. Dit jaar werden er in totaal 138 teams ingeschreven voor het toernooi.

In de heerlijke voorjaarszon werd het toernooi om 13.00 uur afgetrapt. Vanaf dat moment barstte de strijd tussen de teams los! Dat resulteerde in de ene na de andere spannende wedstrijd.

De finale van de jongens elftallen ging tussen Het Slingertouw en OBS Akkrum. Uiteindelijk was het Slingertouw het sterkste. De finale bij de jongens zeventallen werd door de St. Jozefschool gewonnen en bij de meiden won de school uit Tjalleberd.

De prijzen voor de winnaars werden aan het einde van het toernooi uitgereikt door selectiespeler en Scoren voor Gezondheid ambassadeur Joost van Aken.

Uitslagen Heerenveen

Elftallen jongens (groep 7/8)
1. Het Slingertouw
2. OBS Akkrum
3. De Burcht 1
4. De Burcht 3

Zeventallen jongens (groep 7/8)
1. St. Jozefschool
2. De Kompenije
3. Albertine Agnesschool
4. Het Slingertouw

Zeventallen meisjes (groep 7/8)
1. Tjalleberd
2. Ekke de Haan 2
3. De Burcht 2
4. Van Maasdijkschool 2