Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Sportstad Heerenveen @SKOOL Scoren voor Gezondheid

Gepubliceerd op 9 december 2013 10:52

Woensdag 13 november 2013 heeft in de sporthallen van Sportstad Heerenveen het basketbaltoernooi plaatsgevonden.

We werden daar verrast door een sportief en kleurrijk geheel. Basisschoolkinderen van groep 5 en 6 stonden in hun schoolshirt klaar om de strijd met elkaar aan te gaan tijdens het scholenbasketbaltoernooi 2013. Georganiseerd in samenwerking met basketbalvereniging Dyna '75 werd er gestreden om de winst, maar ook vooral om Sportiviteit, Teamwork, Acceptatie en Respect (het STAR-principe).

Opening

Allereerst konden alle deelnemers genieten van een spectaculaire opening van oud basketballer Henk Pieterse. Na de bespreking van het STAR-principe, deed iedereen mee aan een gezamenlijke warming-up. Ook Heero, de mascotte van sc Heerenveen, kon zichzelf niet weerhouden om even deel te nemen aan deze leuke opening.

Basketbal clinic
Toernooi

Na afloop van de warming-up, gingen de wedstrijden al snel van start. Naast de fanatieke wedstrijden, was er ook ruimte voor ontspanning: genieten van een beker limonade met een lekkere appel. Nog helemaal niet moe van het basketballen? Dan konden de kinderen langs Henk Pieterse gaan, om mee te doen aan de leuke activiteiten zoals de voetjes van de vloer tijdens de dansactiviteiten en basketbaloefeningen om nog stoerdere basketbalmoves te leren. Vervelen zat er dus niet in!

Basketbal clinic

Prijsuitreiking

De winnende teams van het toernooi zijn nog niet bekend gemaakt, maar de teams die het STAR-principe het beste uitgevoerd hadden wel. Nogmaals gefeliciteerd: Albertina Agnes jongens 1 en 2 en Ekke de Haan meisjes 3! Deze teams hebben volgens de deskundige jury het beste sportiviteit, teamwork, acceptatie en respect laten zien.

Op naar volgend jaar!

Muziek, een enthousiast publiek, deskundige scheidsrechters, sportieve en fanatieke deelnemers met fantastische coaches. Kortom, een fantastisch sportevenement! Alle deelnemers, scholen, het publiek, Henk Pieterse, de organisatie waaronder basketbalvereniging Dyna '75 en natuurlijk alle enthousiaste vrijwilligers en andere aanwezigen: enorm bedankt voor jullie sportieve inzet en tot de volgende keer!

Basketbal clinic