Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Participatie en arbeidsmarkt

sc Heerenveen vervult een belangrijke rol op het gebied van sociale integratie en werkgelegenheid. Het Abe Lenstra stadion biedt een goede omgeving om op maatschappelijk vlak samen resultaten te behalen. Jongeren en topvoetballers van sc Heerenveen ontmoeten elkaar en leren van elkaars (on)mogelijkheden door samen te sporten. Sport, gezelligheid en integratie is goed voor hun ontwikkeling en opstap naar de maatschappij. Ook voor andere doelgroepen dan onze eigen spelers willen we bijdragen aan sociale integratie en werkgelegenheid. Ontwikkeling en deelname aan de arbeidsmarkt voor iedereen, dat is wat dit thema inhoudt. Of je nu 50 plus, gehandicapt of een door andere omstandigheden niet in de mogelijkheid bent om mee te doen, wij willen deze mensen ondersteuning bieden zodat iedereen kan ‘scoren’ in de maatschappij.

Heerenveen Beweegt

Sportproject

Het Sportproject is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Heerenveen, Sportstad Heerenveen, Verslavingszorg Noord Nederland en sc Heerenveen. Het project richt zich op jongeren van 17 t/m 27 jaar met een afstand tot de arbeidsmarkt. Voor hen is een programma samengesteld waarbij ze worden geactiveerd om in het dagelijks leven te participeren. Twee keer per week wordt er gesport onder leiding van 2 professionele sportinstructeurs en 1 keer per week staat er een ontbijt klaar op het stadion waarbij er een ronde tafelgesprek plaatsvindt.

sc Heerenveen en gemeente Heerenveen bieden bijstandsgerechtigden nieuwe start

sc Heerenveen en de gemeente Heerenveen slaan de handen ineen om werkzoekenden in de regio een nieuwe start te bieden. Via sponsors van sc Heerenveen worden ieder jaar 30 bijstandsgerechtigden geholpen om werk te krijgen. Een jobcoach begeleidt de deelnemers naar een baan en houdt contact met het bedrijf en de deelnemer. Dit gebeurt onder andere door wekelijks met de deelnemers te sporten en groepstrainingen te organiseren. Het arbeidsmarktproject is in eerste instantie voor een jaar en zal bij succes verlengd worden.

14092017232002_FPH1383

sc Heerenveen heeft veel vertrouwen in het project en doet graag iets terug voor de maatschappij. Algemeen directeur Luuc Eisenga: ‘’De verbindende rol die we in dit project kunnen spelen, vinden wij heel belangrijk. We bieden de deelnemers, die vaak al jaren in de bijstand zitten, niet alleen een werkplek. We zorgen namelijk ook voor intensieve coaching en werkervaringsplekken voor persoonlijke groei van de deelnemers. Ik ben ervan overtuigd dat we dit project samen met onze sponsors tot een groot succes kunnen maken.”

Ook Coby van der Laan, wethouder van de gemeente Heerenveen, ziet het belang van de samenwerking: “Mede dankzij het grote netwerk van de sportclub, kunnen we in Heerenveen nog meer bijstandsgerechtigden ondersteunen bij het vinden van een baan. sc Heerenveen brengt ze zo in beweging.’’

14092017232004_FPH1387

Het arbeidsmarktproject is niet het eerste gezamenlijke project van de gemeente Heerenveen en sc Heerenveen. Beide zetten zich al jaren in voor het sportproject voor jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Zij krijgen de kans om zich twee keer in de week in een sportieve en gezonde omgeving te ontwikkelen en te participeren in de maatschappij door sport, coaching en een gezond ontbijt.