Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Mega Sportdag ‘Scoren voor Gezondheid’: een dag vol sport, spel en een speciale site!

Gepubliceerd op 13 april 2012 12:06
Mega Sportdag ‘Scoren voor Gezondheid’: een dag vol sport, spel en een speciale site!

Vrijdag de 13e iets aparts? Ja, maar maandag 16 april wordt pas een écht speciale dag! Maandag vindt namelijk de Mega Sportdag plaats van het unieke schoolproject ‘Scoren voor Gezondheid’.

‘Scoren voor Gezondheid’ is het maatschappelijke project om Friese kinderen te stimuleren om meer te bewegen en gezonder te eten. Verschillende organisaties, waaronder sc Heerenveen, Sportstad Heerenveen, gemeente Heerenveen en Sport Fryslân, organiseren de afgelopen maanden gezamenlijk vele sportieve clinics en activiteiten voor de kinderen. Tientallen scholen doen mee, met duizenden kinderen. Een groot succes. Op maandag 16 april vindt de Mega Sportdag plaats als eindclinic van ‘Scoren voor Gezondheid’ voor dit schooljaar.

Tijdens het sporten zal iWink een website in 1 dag voor dit goede doel bouwen om de kinderen een online platform te bieden over gezonde voeding en sport. Deze kindersite www.samenscorenwij.nl wordt op een unieke wijze gebouwd tijdens de eindclinic op het speelveld naast het Abe Lenstra stadion. Een speciale plek voor een speciaal doel.

De website www.samenscorenwij.nl wordt namelijk de website voor kinderen, ouders/verzorgers en maatschappelijke partners van Scoren voor Gezondheid. De website is daarmee voor hen het online informatieplatform over gezonde voeding en voldoende bewegen. Verder kunnen zij op de website de clinics van Scoren voor Gezondheid herbeleven met foto’s, filmpjes en praktische tips. Op die ene dag zullen dus veel speciale zaken bij elkaar komen, zodat er samen wordt gescoord voor gezondheid!

Na afloop van de sportieve activiteiten vindt een optreden van Lange Frans plaats en kunnen de kinderen de wedstrijd tussen Jong Heerenveen en Jong AZ bijwonen. Daarmee is het in en rondom het Abe Lenstra stadion een dag vol sport, spel en een speciale site.