Akademy: Onder 14 en Onder 13 winnen doelpuntrijke duels

31 oktober 2022 10:54

Het eerste elftal van sc Heerenveen speelde zaterdag goed, maar pakte geen punten tegen FC Utrecht. De Onder-15 van de Friese club delfde ook het onderspit tegen de Domstedelingen. Gelukkig zorgden drie teams wel voor overwinningen. Een overzicht van de gespeelde wedstrijden.

O18 1

Onder-21 scoort twee keer
De O21 had vijftig minuten nodig om de score te openen tegen de leeftijdsgenoten van FC Dordrecht. Amir Ismaïl was goed voor de eerste treffer, na een goede pass van Djenahro Nunumete. Het zorgde voor een boost bij de thuisploeg, want negen minuten later lag ook nummer twee tegen de touwen. Melle Witteveen verdubbelde de marge, waar het uiteindelijk bij bleef. De Friezen hebben na zeven wedstrijden zestien punten verzameld en staan tweede op de ranglijst.

Onder-18 verliest derby geflatteerd
De O18 stapte zaterdag met een ruime nederlaag van het veld, maar dat was behoorlijk geflatteerd. De Derby van het Noorden ging met 0-3 verloren. Na zeven minuten kwamen de Friezen al op achterstand, waarna de ploeg op jacht ging naar de gelijkmaker. Lang mocht sc Heerenveen nog hopen op een goed resultaat gezien het spelbeeld, maar in de slotfase liep FC Groningen toch uit. Heerenveen nam meer risico, waar de bezoekers in de counter van profiteerden met twee goals.

Onder-15 verliest van FC Utrecht
Net als de hoofdmacht van de club moest ook de O15 het opnemen tegen FC Utrecht. Ook hier leverde het geen tastbaar resultaat op. Al snel kwamen de Domstedelingen op voorsprong, waarna het in de achttiende minuut nog wel gelijk werd door een eigen doelpunt. Het vertrouwen kwam daardoor terug, maar nog voor de pauze kregen de Friezen twee tikken te verwerken. In minuut 42 en 43 vielen Utrechtse treffers, waardoor het verzet gebroken was. Na de pauze scoorden de rood-witten nog twee keer: 5-1.

Onder-14 wint voor tweede keer
De O14 beleefde een mooi weekend. De ploeg nam namelijk drie punten mee uit Volendam. De plaatselijke FC werd met 2-3 verslagen, waardoor de Friezen de tweede overwinning in de competitie hebben geboekt. De ploeg heeft na zeven wedstrijden zeven punten bij elkaar gesprokkeld.

Onder-13 wint door hattrick
Het publiek werd zaterdag verwend bij de wedstrijd van de O13. Spannend was het van de eerste tot de laatste minuut, met maar liefst zeven treffers. Sven Kramer zette sc Heerenveen op voorsprong tegen PEC, maar de Zwollenaren waren daarna drie keer trefzeker. Bodhy van de Giesen nam zijn ploeg uiteindelijk bij de hand met drie doelpunten, waardoor de punten in Friesland bleven: 4-3.

Onder-12 verliest
Waar de O13 op Skoatterwâld tegen PEC speelden, moest de O12 van sc Heerenveen juist naar Zwolle toe. De ploeg keerde terug zonder punten. De thuisploeg bleek met 14-5 te sterk.