AKADEMY: Onder-16 houdt bloedvorm ook in bekertoernooi vast

26 oktober 2022 11:00

Dinsdagavond stond er een bekerwedstrijd op het programma op sportpark Skoatterwâld. De Onder-16 liet eerder deze week geen spaan heel van Achilles Enschede (13-0) en pakte ook nu weer een mooie driepunter. Opnieuw werd spits Ruben Veer de grote man met zijn doelpunten.

06092022299523 Onder16 2022 5554

De O16 draait als een geoliede machine in de competitie en trok die lijn moeiteloos door in het bekertoernooi. Blauw Wit ’34 Onder-17 werd met 4-0 verslagen. Kaj Jansen was na veertien minuten goed voor de openingstreffer, waarna de manschappen van Wilco Hellinga het gaspedaal bleven indrukken. Veer, die afgelopen weekend ook al negen doelpunten maakte, was goed voor de drie andere goals.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door sc Heerenveen Akademy (@scheerenveen_akademy)

Ongeslagen weekend

Zaterdag kwamen er drie teams uit de Akademy in actie, allemaal op sportpark Skoatterwâld. Het bleek dit weekend een onneembare vestiging. Onder-21 en Onder-16 wonnen, terwijl de Onder-18 in de laatste minuut een punt veiligstelde. Een overzicht van de gespeelde wedstrijden.

O18 2

Onder-21 wint door hattrick
Melle Joop Witteveen werd de grote man bij de O21 met een hattrick. Al na zes minuten zette hij de ploeg op voorsprong tegen de leeftijdsgenoten van Zeeburgia, die daarna wel weer op gelijke hoogte kwamen. Met een 1-1 stand zette Witteveen zijn ploeg in minuut 52 opnieuw op voorsprong, waarna hij het duel zeven minuten later helemaal in het slot gooide. Na zes wedstrijden heeft de ploeg dertien punten.

Onder-18 laat gelijk
Een duel tussen de nummer twee en drie in de competitie stond zaterdag op het programma. FC Utrecht en sc Heerenveen hadden beide dertien punten bij elkaar gesprokkeld. Na de onderlinge wedstrijd konden ze een punt bijschrijven. Erald Krasniqi maakte de openingstreffer in minuut 46, waarna de Domstedelingen de achterstand omdraaiden in een 1-2 voorsprong. De Friezen leken met lege handen achter te blijven, maar in de negentigste minuut viel er toch nog een doelpunt. Robin Bouw zorgde voor de 2-2. Een knap resultaat, aangezien de thuisploeg het duel met negen man eindigde door twee rode kaarten.

Onder-16 genadeloos
Zeven wedstrijden, zeven punten. Een gat van acht punten met de nummer twee. Geen enkele treffer tegen en 54 doelpunten gemaakt. De O16 is niet te stoppen. Zaterdag werd Achilles Enschede met 13-0 verslagen. Ruben Veer werd de grote man. Hij nam maar liefst negen doelpunten voor zijn rekening. Jesse Hellinga maakte twee treffers, terwijl Harm Jan Smits en Damy Bernardina ook op het wedstrijdformulier kwamen met een goal.