Gehavend sc Heerenveen weet tij niet te keren in Sittard

05 februari 2022 21:38

sc Heerenveen creƫerde zaterdagavond kansen genoeg op bezoek bij Fortuna, maar stapte na negentig minuten met lege handen van het veld. Trainer Ole Tobiasen moest in Sittard vijf spelers missen, maar kon wel een beroep doen op nieuwelingen Thom Haye en Amin Sarr. Zij maakten hun debuut, net als jeugdspeler Trustin van 't Loo (17), maar konden een nederlaag niet voorkomen (2-0).

05022022287973 DSC 8285

Ole Tobiasen moest flink puzzelen in aanloop naar zijn eerste duel als interim-hoofdtrainer. Sydney van Hooijdonk, Nick Bakker, Tibor Halilovic, Sven van Beek en Syb van Ottele bleken om diverse redenen niet inzetbaar. Vanwege de vele absenten werd er in de wedstrijdselectie ook een plekje ingeruimd voor Trustin van 't Loo, die halverwege de tweede helft meteen mocht debuteren ook. Koud in het veld was de aanvaller van Onder 18 getuige van Fortuna's en Zian Flemmings tweede goal (2-0).

Vlak voor de invalbeurt van Van 't Loo had Amin Sarr zijn opwachting gemaakt. Met die twee op de zijkanten probeerde sc Heerenveen de opgelopen schade te herstellen. Na een kwartier had Flemming met een raak schot de thuisclub op voorsprong gezet (1-0). Zeer zuur, want een paar tellen daarvoor had Thom Haye met een knal van afstand nog de paal geraakt. Op slag van rust kreeg Anthony Musaba een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar na een knappe slalom stuitte hij van dichtbij op goalie Yanick van Osch.

Poeier van Sarr
Waar het spel in de eerste helft nog op en neer golfde, bleven mogelijkheden na de pauze aanvankelijk uit. Nadat Flemming twintig minuten voor tijd de voorsprong had verdubbeld, ging sc Heerenveen op zoek naar de aansluitingstreffer. Rami Al Hajj en Siem de Jong kregen kopkansen, maar mikten beiden over. Het dichtstbij was Sarr met een harde en geplaatste poeier van afstand, maar net zo fraai was de redding van Van Osch. Fortuna hield stand en bezorgde sc Heerenveen de vierde eredivisienederlaag op rij.

Opstelling: Mous; Van Ewijk (82. Akujobi), Dresevic, Woudenberg, Kaib (67. Nunumete); Haye, Al Hajj (82. Tahiri), Madsen; Musaba (67. Van 't Loo), De Jong, Stevanovic (62. Sarr).