Jeugdoverzicht: nederlaag O17, O13 naar halve finale beker

03 mei 2022 09:11

Twee teams kwamen dit weekend in actie namens de academie van sc Heerenveen. O17 ging op bezoek in Alkmaar en O13 speelde in de strijd om de beker de kwartfinale tegen PSV O13-2.

L2oo86he

Onder 17

Voor O17 stond nog een inhaalronde van de najaarscompetitie op het programma. De ploeg van trainer Wilco Hellinga ging op bezoek bij AZ met 3-0 onderuit. Na een ruststand van 1-0 bouwde de thuisploeg na rust de score uit. De eerstvolgende wedstrijd van O17 is op 14 mei, dan strijdt de ploeg om een plek in de kwartfinale van de beker tegen Spartaan ’20.

Onder 13
Voor O13 stond de kwartfinale van de beker dit weekend op het programma. In Eindhoven nam de jongens van trainer Jeffrey Mast het op tegen PSV O13-2. Direct na rust kwam O13 op 0-1 via een treffer van Jelmar Bolt. Lang leek dit genoeg voor de overwinning, maar diep in blessuretijd kwam PSV op gelijke hoogte. Strafschoppen moesten uiteindelijk uitmaken wie er naar de halve finale zou gaan. Na een bloedstollende reeks trok sc Heerenveen aan het langste eind (7-8). Een uitstekende prestatie.