Jeugdoverzicht: O15 en O13 verliezen van FC Utrecht

14 februari 2022 11:45

Vier teams van de jeugdacademie van sc Heerenveen kwamen zaterdag in actie. De twee oudste ploegen speelden beide gelijk, terwijl Onder 15 en Onder 13 hun meerdere moesten erkennen in FC Utrecht. Een overzicht.

Kzmjn8n4

Onder 21
Onder 21 leek zaterdag een thuisoverwinning te boeken op ADO Den Haag, maar de ploeg uit de hofstad scoorde één minuut voor tijd de gelijkmaker (1-1). Daardoor moesten beide ploegen zich tevreden stellen met een punt. Zenya Deurlo had de Friezen na twintig minuten aan de leiding gebracht (1-0).

Onder 18
Ook een punt voor Onder 18 zaterdag, maar met een ander gevoel. De ploeg van trainer Niek Westra speelde gelijk op bezoek bij AZ. De Friezen waren in de eerste helft op achterstand gekomen, maar kwamen kort na de pauze op gelijke hoogte via Teun Heijmans (1-1).

Onder 15
Een opvallende aanwezige bij het thuisduel van Onder 15 met FC Utrecht. Niemand minder dan Petter Hansson stond langs de zijlijn. De topverdediger van weleer zag het team van trainer Emiel Kramer een lastige middag kennen. Pas bij een 0-3 achterstand deed Onder 15 wat terug via Jesse Hellinga (1-3).

Onder 13
Ook Onder 13 speelde tegen FC Utrecht, maar dan in de Domstad. De ploeg van coach Jeffrey Mast beleefde een vervelende wedstrijd tegen een veel te sterke gastheer. FC Utrecht won met 13-1. Zion Smit redde de Friese eer.