Steun sc Heerenveen op positieve wijze

25 augustus 2022 12:00

Zaterdagavond mogen we weer. Dankzij de terugkeer van de supporters is de sfeer in het Abe Lenstra stadion dit kalenderjaar weer ouderwets goed. Daar zijn we ontzettend blij mee en dat willen we ook graag zo houden. Helaas hebben we ook gemerkt dat er een toename is van incidenten waarbij supporters biergooien of gezicht bedekkende materialen dragen. De club wil dat dit stopt en gaat hier harder op handhaven.

05082022297448 FPH7266


Het regent niet alleen bier, maar ook klachten
Als club beseffen we dat emotie bij voetbal hoort. Maar het mag nooit doorslaan zodat het leidt tot een onprettig gevoel voor andere aanwezigen in het stadion. Helaas wordt nog steeds bij wedstrijden op de tribunes, al dan niet opzettelijk en bewust, met bier gegooid. Ondanks meerdere waarschuwingen blijft sc Heerenveen klachten binnenkrijgen. Niet alleen medesupporters hebben hier last van, maar ook de gasten, media en spelers. Dit levert de club enorme boetes op en ook de gooier kan zware sancties verwachten met een directe doorvermelding naar de KNVB en een stadionverbod van 9 tot 36 maanden. Dus voorkom dit en hou je biertje in de hand!

Verbod op gezicht bedekkende materialen
Een ander probleem waar we tegenaanlopen sinds de terugkeer van publiek is het dragen van gezicht bedekkende materialen. Helaas lijkt er (landelijk) onder een kleine groep supporters een trend te zijn ontstaan om met gezicht bedekkende materialen naar wedstrijden te gaan. Dit is ten strengste verboden! Wie zich hier niet aan houdt kan rekenen op 18 maanden stadionverbod. Het in bezit hebben van gezicht bedekkende materialen bij een wedstrijd kan een stadionverbod van zes maanden opleveren. Zoals gezegd hoort emotie erbij en dat zien wij graag terug op jouw gezicht wanneer we samen een doelpunt mogen vieren.

Handhaving maatregelen
Om onwenselijk gedrag tegen te gaan zijn er op basis van fysieke waarneming en beschikbare camerabeelden al diverse stadionverboden uitgedeeld. sc Heerenveen zal ook gedurende de rest van dit seizoen op deze manier blijven handhaven. Dus voorkom sancties voor jezelf en de club en steun sc Heerenveen op positieve wijze. Want de overwegend zeer positieve sfeer die we het afgelopen halfjaar hebben mogen ervaren, willen we samen voortzetten zodat iedereen (jong en oud) op een plezierige wijze van de wedstrijden kan blijven genieten.