Tobiasen: "Wij proberen altijd een resultaat te halen, waar we ook spelen"

10 mei 2022 16:20

sc Heerenveen start woensdagavond (aftrap: 20.00 uur) in de Johan Cruijff ArenA met dezelfde elf namen als tegen Vitesse. Dat vertelde Ole Tobiasen tijdens het perspraatje in aanloop naar het duel met Ajax. Daar waar de Amsterdammers kampioen kunnen worden, staat voor de ploeg van Tobiasen de achtste plek en daarmee kwalificatie voor de play-offs om Europees voetbal op het spel.

08052022292573 DSC 9706


Nee, Tobiasen is niet bezig om een mogelijk kampioensfeest van Ajax te verpesten. De oefenmeester kijkt een dag voor het treffen met de landskampioen vooral naar zijn eigen ploeg. “Wij proberen altijd een resultaat te halen. Waar we ook spelen. We zijn niet bezig met een mogelijke landstitel van Ajax, maar met het veroveren van plek acht in deze competitie.”

Scenario's
“We gaan ons uiterste best doen om een resultaat te halen, hoe moeilijk dat morgen misschien ook mag worden. Daarbij hebben we alle scenario’s met de selectie besproken. Want niet alleen de punten, maar mogelijk ook het doelsaldo speelt mee om zondag tegen Go Ahead Eagles (thuis red.) de play-offs te kunnen bereiken. En dat doelsaldo is nu nog in het voordeel van ons.”

sc Heerenveen zal het woensdagavond in ieder geval zonder Joost van Aken moeten doen. Ook achter de naam van Nick Bakker staat nog een vraagteken. “Verder staat de selectie er goed op.” De oefenmeester ziet dan ook geen reden om zijn basis te wijzigen ten opzichte van het duel met Vitesse van afgelopen weekend (1-2).  

Kansen
“Ajax heeft enorm veel kwaliteit. Het is echt geen toeval dat ze in een mindere periode ook bijna alle wedstrijden winnen. Ze hebben over het algemeen veel balbezit en creëren veel kansen. Toch hoop ik dat wij morgen zelf ook in staat zijn om onze momenten te pakken. We zullen misschien niet vaak de bal hebben, maar wel onze kansen moeten pakken in de omschakeling.”

sc Heerenveen kan zich woensdag gaan opmaken voor een kolkende Johan Cruijff ArenA. “Dit zijn fantastisch mooie wedstrijden om mee te mogen maken. Ik verwacht dat het een gekkenhuis wordt. Voor- en tijdens de wedstrijd”, aldus Tobiasen die in het seizoen 97-98 als speler kampioen werd met Ajax.