Om Utens: Karlsbakk en Sahraoui vallen in; Woudstra wint toernooi met Oranje Onder 18

28 maart 2023 21:55

sc Heerenveen is met een goed gevoel de interlandperiode ingegaan. FC Groningen werd met 0-2 verslagen, waardoor de ploeg weer in het linkerrijtje staat. Milan van Ewijk, Sydney van Hooijdonk, Daniel Karlsbakk en Osame Sahraoui mogen zich opmaken voor een tripje met hun landgenoten. Hier lees je alles over hun uitstapjes.

TWEHEE 20

29 maart, 11.44 uur:

28 maart, 21.55 uur:
Daniël Karlsbakk en Osame Sahraoui keren met gemengde gevoelens terug bij sc Heerenveen. Beide spelers mochten dinsdagavond invallen bij Jong Noorwegen, maar een goed resultaat zat er niet in. De leeftijdsgenoten uit Portugal waren met 3-0 te sterk. Voor de pauze maakte Afonso Sousa de enige treffer. Karlsbakk kwam na iets meer dan een uur spelen binnen de lijnen, maar al snel werd de marge verdubbeld door Vitinha. Met die stand op het scorebord kwam Sahraoui tien minuten voor tijd in het veld. Hij zag Andre Almeida in de laatste secondes van de reguliere speeltijd de eindstand op het scorebord zetten.

28 maart, 21.00 uur:

Xavi Woudstra heeft met Oranje Onder 18 het vierlandentoernooi gewonnen in Dubai. De middenvelder van sc Heerenveen viel in de laatste wedstrijd tegen Mexico na een uur spelen in. Op dat moment stond het 0-3 voor Nederland door doelpunten van Ezechiel Banzuzi, Jesse van de Haar en Jadon Slory. Toen Woudstra net binnen de lijnen stond, werd de marge nog groter: Julian Rijkhoff maakte de 0-4. Mexico deed nog wel iets terug, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Dat betekent dat alle drie de duels in de Aziatische oliestaat gewonnen werden. Eerder speelde het team tegen de Verenigde Arabische Emiraten en Saoudi-Arabië.

27 maart, 15.52 uur:
Sydney van Hooijdonk debuteerde afgelopen weekend in Jong Oranje en voegde daar vandaag zijn tweede interland aan toe. De spits kwam na ruim vijftig minuten als invaller binnen de lijnen tegen Jong Tsjechië. Toen de speler van sc Heerenveen inviel, stond er een 0-1 voorsprong op het scorebord. Million Manhoef maakte die treffer, kort nadat de Nederlandse doelman Jasper Schendelaar een strafschop tegenhield. Een kwartier voor tijd wisten de Tsjechen gelijk te maken via Vaclav Sejk, wat meteen de eindstand was. Milan van Ewijk, die niet helemaal fit was, bleef negentig minuten op de bank.

27 maart, 8.48 uur:
Heeft de bondscoach weer een plekje in de basis voor Sydney van Hooijdonk? Krijgt Milan van Ewijk vandaag wel minuten? Het is matchday nummer twee voor Jong Oranje! Om 14.00 uur oefent de ploeg van Erwin van de Looi tegen de leeftijdsgenoten uit Tsjechië.

26 maart, 13.00 uur:
Erald Krasniqi heeft zondag met Albanië Onder 19 verloren van Malta. De eerste onderlinge vriendschappelijke wedstrijd eindigde in 2-0 voor de Akademy-speler, maar nu werd het een zege voor het andere land. De voetballer van sc Heerenveen begon in de basis en zag Malta al na zeven minuten de score openen. Gent Elezajn maakte voor de pauze nog gelijk, maar in het tweede bedrijf werd het 2-1 voor het thuisland.

26 maart, 8.55 uur:
Xavi Woudstra traint sinds de winterstop regelmatig mee met de eerste selectie van sc Heerenveen. Dat de middenvelder het goed doet, is ook bij de bondscoach van Oranje Onder 18 opgevallen. Daarom mocht hij mee naar Dubai, waar het team een vierlandentoernooi afwerkt. Tijdens de eerste wedstrijd tegen Saoudi-Arabië bleef hij op de bank, maar tegen de Verenigde Arabische Emiraten mocht hij negentig minuten meedoen. Eid Mohammed zette Nederland op achterstand, maar laat in de wedstrijd werd die stand omgedraaid. David Kalokoh zorgde voor de 1-1. waarna Ezechiel Banzuzi in de vijfde minuut van de blessuretijd de 1-2 tegen de touwen werkte.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door sc Heerenveen Akademy (@scheerenveen_akademy)

25 maart, 23.55 uur:

25 maart, 20.45 uur:

25 maart, 20.00 uur
Sydney van Hooijdonk beleefde een dag om niet snel te vergeten. De aanvaller van sc Heerenveen maakte zijn debuut in Jong Oranje en won van de leeftijdsgenoten uit Noorwegen, waar Osame Sahraoui een kwartier voor tijd binnen de lijnen kwam. Milan van Ewijk en Daniël Karlsbakk bleven negentig minuten op de bank zitten. Zij zagen een vroege treffer van Elayis Tavsan. Een minuut later werd de marge verdubbeld via Crysencio Summerville, waarna Quilindschy Hartman de eindstand bepaalde op 3-0.

25 maart, 11.45 uur
Het is matchday voor onze internationals van Jong Oranje en Jong noorwegen. Osame Sahraoui, Daniël Karlsbakk, Milan van Ewijk en Sydney van Hooijdonk staan om 18.00 uur tegenover elkaar in Spanje. Beide teams hebben daar momenteel een trainingskamp.

23 maart, 14.49 uur:
Niet alleen het eerste team levert internationals af, ook vanuit de jeugdopleiding zijn een aantal spelers opgeroepen. Erald Krasniqi, die in de Onder 18 van sc Heerenveen speelt, maakt momenteel onderdeel uit van Albanië Onder 19. Hij won vandaag met zijn landgenoten van de leeftijdsgenoten van Malta: 2-0. De aanvallende middenvelder van de Friezen scoorde niet, maar gaf wel een assist.

21 maart, 15.21 uur:

20 maart, 12.55 uur:
Het programma van deze interlandperiode

• Jong Oranje - Jong Noorwegen, 25 maart 18.00 uur.
  • Jong Oranje - Jong Tsjechië, 27 maart 14.00 uur.
  • Jong Portugal - Jong Noorwegen, 28 maart 20.00 uur.

20 maart, 12.45 uur:
Milan van Ewijk en Sydney van Hooijdonk zijn opgeroepen voor Jong Oranje. De spits viel in eerste instantie af na de voorselectie, maar mag toch komen opdagen door afzeggingen van anderen. De aanvaller gaat met een goed gevoel op trainingskamp in Spanje, aangezien hij zondag matchwinner werd tegen FC Groningen met twee goals.

De Nederlanders nemen het in vriendschappelijke wedstrijden op tegen de leeftijdsgenoten uit Noorwegen en Tsjechië. Dat betekent dat ze lijnrecht tegenover Osame Sahraoui en Daniël Karlsbakk staan. De spits zat in de voorselectie van Noorwegen Onder 19, maar mag nu met een hogere leeftijdsgroep mee. Daardoor gaat hij samen met de linksbuiten op pad. Zij spelen naast een duel tegen Nederland ook nog tegen Portugal.