Regio selectie - sc Heerenveen
27 juni, 19:00 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

A1 benut weer de kansen niet en verliest ook van Willem II/RKC

Gepubliceerd op 15 april 2012 14:45
A1 benut weer de kansen niet en verliest ook van Willem II/RKC

Wederom waren de druiven zuur voor de A-junioren van Heerenveen/Emmen nadat ze in een wedstrijd waarin zij de betere en controlerende ploeg waren na 90 minuten voetballen toch met lege handen stonden.

De beste kansen waren voor ploeg van trainer Johnny Jansen maar zoals vaker na de winterstop hadden de aanvallers van de Fries/Drenten hun vizier duidelijk niet op scherp. Op sportpark Skoatterwâld profiteerden de Noord-Brabanders op hun beurt van enkele fouten in de defensie en wisten hun kansen wel meteen om te zetten in een goal wat uiteindelijk leidde tot een 1-3 eindstand. Namens de blauw-witten scoorde Thomas de Jong.

Trainer Jansen moest voor de wedstrijd tegen Willem II/RKC een streep zetten door de namen van Andries Noppert (knieblessure), Hakim Ziyech (geschorst) en Jens Jurn Streutker (wedstrijd beloften). Heerenveen/Emmen kreeg binnen twee minuten na het startsignaal van scheidsrechter Oudijk al meteen twee kansen om tot een vroege voorsprong te komen. Een schot op doel van Luciano Slagveer belandde recht in de handen van doelman Mattijs Branderhorst en even later stond aanvaller Toni uit een pass van Wouter Marinus één op één met de Noord-Brabantse doelman, maar werd vlak voordat hij wilde uithalen van de bal gezet door een mee opgekomen verdediger. Dat na twee minuten spelen een 0-1 stand op het scorebord stond, was dan voor eenieder bijna ook niet te bevatten.

In de eerste de beste kans van de bezoekers wist Gideon Pieschel na zeer matig verdedigend werk het leder tegen de touwen te werken. Onmiddellijk hierna kreeg de thuisploeg alweer een grote kans om de stand gelijk te trekken. Marinus kreeg een op maat gesneden pass van Slagveer, maar zijn harde uithaal werd ook nu gepareerd door de doelman. Toch slaagde Heerenveen/Emmen er nog binnen de eerste tien minuten in om op 1-1 te komen nadat Thomas de Jong een cornerbal van aanvoerder Menno Heerkes fantastisch in de verre hoek wist binnen te koppen. De thuisploeg voelde op basis van de goede beginfase dat het de wedstrijd nu zo snel mogelijk naar zich toe moest trekken en kreeg ook de kansen daartoe. Nog binnen het kwartier kregen de blauw-witten nog twee goede mogelijkheden, maar zowel Slagveer als Michael Chacon Ibarguen wisten hun ploeg niet op voorsprong te brengen.

Na het stormachtige eerste kwartier van de wedstrijd met legio kansen voor de thuisploeg leek de wind even te gaan liggen wat resulteerde in een wedstrijd waarin Heerenveen/Emmen de wedstrijd volledig controleerde en tegenstander Willem II/RKC een afwachtende houding aannam. In het verdere verloop van de wedstrijd wisten beide ploegen niet meer voor veel dreiging te kunnen zorgen bij beide doelen. Het spel speelde zich hoofdzakelijk op het middenveld af, waarbij de gastheren het meest in balbezit waren en via goed combinatiespel wel steeds zichtbaar op zoek waren naar een opening voorin. Uiteindelijk werd er met een 1-1 tussenstand gerust.

Na de pauze kwam Heerenveen/Emmen van aanvang aan meteen weer goed uit de startblokken. Aanvaller Toni mocht vrijuit schieten, maar zag zijn inzet naast gaan en niet veel later gaf Slagveer de gehele defensie van Willem II/RKC het nakijken maar in plaats van op doel te schieten, gaf hij voor waarbij de bal onderschept werd door een Noord-Brabantse verdediger. Na deze goede mogelijkheden kabbelde de wedstrijd net als in de eerste helft langzaam voort. Het was de thuisploeg die het spel maakte en wilde voetballen, terwijl het team van trainer Jan de Hoon weinig tot geen initiatief toonde. Een klein kwartier voor tijd kwamen de Noord-Brabanders voor het eerst dicht in de buurt van het doel van de Fries/Drentse combinatie en door een miscommunicatie tussen doelman Bas Douma en zijn defensie wist Desley Ubbink totaal tegen de verhoudingen in de 1-2 op zijn naam te schrijven.

Een minuut later kreeg Heerenveen/Emmen al de mogelijkheid om op 2-2 te komen uit een corner van Fahd Aktaou. Verdediger Stephen Warmolts zag zijn kopbal echter net over gaan. Richting het einde van de wedstrijd zette de thuisploeg alles op alles om te kunnen scoren, maar het geluk was ook dit keer niet aan de zijde van Heerenveen/Emmen. De gasten wisten in het eindsignaal nog de 1-3 te maken nadat de defensie te makkelijk werd uitgespeeld en Jeroen Lumu de drie punten definitief veiligstelde voor zijn ploeg.

De A-junioren van Heerenveen/Emmen verloren ook nu weer totaal onnodig na een wedstrijd waarin het zelf de betere kansen kreeg en de dominerende ploeg was. Het niet zelf afmaken van deze mogelijkheden en een niet altijd even zekere achterhoede resulteerde in een overwinning voor de gasten. Volgende week staat een uitwedstrijd op het programma. Dan is NAC Breda de tegenstander. De wedstrijd op sportpark De Kwakkelhut start om 15.00 uur.

Wedstrijdstatistieken:
Heerenveen/Emmen A1-Willem II/RKC A1: 1-3 (1-1)
2’ 0-1 Pieschel
6’ 1-1 De Jong
76’ 1-2 Ubbink
90’ 1-3 Lumu

Opstelling Heerenveen/Emmen A1: Bas Douma, Thomas de Jong, Stephen Warmolts (83. Daley Sinkgraven), Joost van Aken, Fahd Aktaou, Michael Chacon Ibarguen, Luciano Slagveer, Daniel Geissler, Toni (68. Vasileios Emmanouil), Menno Heerkes, Wouter Marinus

Scheidsrechter: P.G.M. Oudijk (Beuningen)

untitled 2
untitled 3
untitled 4
untitled 5
untitled 6
untitled 7