Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

ADO presteert in uitduels beter dan in eigen stadion

Gepubliceerd op 27 september 2018 16:00

ADO Den Haag komt zaterdag langs in Heerenveen. De ploeg van trainer Groenendijk haalde tot dusverre in uitbeurten meer punten dan in eigen stadion en staat met zeven punten uit zes duels op de negende plek van de ranglijst.

ado-historie750

ADO Den Haag kwam drie maal buiten de Residentie in actie. De eerste uitbeurt, in Almelo, leverde een 4-2 nederlaag op. In de beide duels die volgden bleef de ploeg van Abdenasser El Khayati, gedeeld topscorer van de Eredivisie, keurig overeind. Excelsior werd met 2-4 verslagen en in Arnhem werd Vitesse op 1-1 gehouden.
 
ADO Den Haag scoorde buiten eigen stadion vaker (4-7) en incasseerde in uitwedstrijden minder tegentreffers (10-7) dan in eigen huis. Het negatieve doelsaldo in eigen stadion is vooral het resultaat van de uithaal van PSV in Den Haag. De regerend landskampioen en huidig koploper won de uitbeurt met maar liefst 0-7.
 
Abdenasser El Khayati is de man om in de gaten te houden. Hij wist het net al zeven maal te vinden en onderstreepte woensdag in de bekerstrijd tegen de amateurs van Rosmalen zijn vorm door twee maal te scoren. Vijf van de zeven competitietreffers scoorde El Khayati in uitwedstrijden, sc Heerenveen is gewaarschuwd.

Resultaten ADO Den Haag    
ADO Den Haag FC Emmen 1-2
Heracles Almelo ADO Den Haag 4-2
ADO Den Haag Fortuna Sittard 3-1
Excelsior ADO Den Haag 2-4
ADO Den Haag PSV 0-7
Vitesse ADO Den Haag 1-1