sc Heerenveen - FC Utrecht
16 december, 12:15 uur
Koop nu kaarten »
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Amoah: 'Het Nederlandse voetbal past goed bij mij'

Gepubliceerd op 13 juni 2012 16:30
Amoah: 'Het Nederlandse voetbal past goed bij mij'

Met een grote glimlach trok Matthew Amoah vanmiddag het nieuwe shirt van sc Heerenveen aan. De 31-jarige spits tekende een contract voor één seizoen bij sc Heerenveen. Na een jaartje Nederland te hebben verruild voor Turkije, is Amoah klaar om zich weer op de Eredivisie-topscorerslijst te melden. Dat deed hij ook al bij zijn vorige clubs Vitesse en NAC Breda.

Jazeker weet Amoah het nog. De bekerwedstrijd in het Abe Lenstra stadion van eind 2010 tussen zijn toenmalige club NAC Breda en zijn nieuwe club sc Heerenveen. ,,Wij wonnen met 0-2", lacht de Ghanese international schuldbewust. Amoah had een belangrijke rol in de uitschakeling van sc Heerenveen. ,,Ik maakte de eerste goal, en gaf later ook de assist bij de 0-2 van Schilder.” Een paar maanden eerder liet de spits het Friese publiek ook al schrikken, door al in de eerste minuut te scoren. Dat competitieduel werd uiteindelijk nog wel winnend afgesloten door sc Heerenveen (3-1).

Het is duidelijk dat Amoah doelpunten kan maken. 115 keer scoorde hij in de Eredivisie, negen keer gebeurde dat tegen sc Heerenveen. ,,Oei, ik heb dus best veel gescoord tegen sc Heerenveen. Ik zal het nu proberen andersom te doen, haha. Hoe vaak ik ga scoren komend seizoen? Laat ik zeggen rond de vijftien keer, meer is altijd mooi meegenomen. Ja, tuurlijk ken ik Bas Dost. Ik heb de Eredivisie goed in de gaten gehouden vanuit Turkije. Mooi dat hij topscorer is geworden, maar ik ga mezelf niet vergelijken met hem. Ik ben Amoah, en Dost is Dost. Ik ga gewoon mijn best doen, en dan zien we wel hoe het loopt.”

Amoah wordt geïnterviewd door sc Heerenveen.TV
Amoah wordt geïnterviewd door sc Heerenveen.TV

Technisch directeur Johan Hansma is blij met de komst van de aanvaller. ,,We hebben veel jeugdige aanvallers in de selectie, en we wilden daarom bewust een ervaren aanvaller aantrekken. Amoah kan zijn ervaring goed overdragen aan met name de jongere spelers, en zal ook als het wat minder gaat de rust bewaren." 

De gevreesde schutter van Vitesse en NAC Breda raakte afgelopen seizoen even uit beeld. Bij de Turkse club Mersin Idman Yurdu ging het niet zoals hij verwacht had, en daarom is Amoah blij om weer terug te zijn in Nederland. ,,Het Nederlandse voetbal past goed bij mij. Ik ben heel blij dat ik voor sc Heerenveen ga spelen. Heerenveen is een mooie club, en speelt altijd in de subtop. Bovendien haalt de ploeg vaak Europees voetbal. Als je het vergelijkt met mijn vorige club NAC, is sc Heerenveen veel groter. Ik hoop hier goed te presteren. Ik wil mij goed laten zien aan de supporters van sc Heerenveen. Ik ga er van genieten.”