AZ - sc Heerenveen
19 oktober, 18:30 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Bas Nijhuis scheidsrechter bij thuisduel tegen FC Utrecht

Gepubliceerd op 13 maart 2018 12:30
Bas Nijhuis scheidsrechter bij thuisduel tegen FC Utrecht

De KNVB heeft Bas Nijhuis aangesteld als scheidsrechter voor de thuiswedstrijd van sc Heerenveen tegen FC Utrecht van komende zaterdag. Hij wordt bijgestaan door de assistent-scheidsrechters Rob van de Ven en Hessel Steegstra. Vierde official is Clay Ruperti. De aftrap is om 20.45 uur.

Nijhuis floot sc Heerenveen dit seizoen nog niet eerder. De laatste keer dat een duel van sc Heerenveen onder leiding van de arbiter stond was op 7 mei 2017, tijdens de competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle in Zwolle (2-1). 

Nijhuis fluit sinds het seizoen 2004/2005 op Eredivisieniveau. De arbiter floot sc Heerenveen voor het eerst tijdens zijn debuut in de Eredivisie. Dat was tijdens het treffen tussen sc Heerenveen en RKC Waalwijk op 12 maart 2005 (1-2). Kamphuis floot sc Heerenveen in het verleden 25 keer eerder in de Eredivisie (W10-G7-V8). De laatste drie edities onder leiding van Nijhuis werden verloren, waaronder het spectaculaire duel in Eindhoven tegen PSV (4-3).

De arbiter floot dit seizoen tot dusver 19 Eredivisiewedstrijden. Afgelopen speelronde kwam Nijhuis in actie bij de wedstrijd tussen Roda JC en Sparta Rotterdam (0-2).