Regio selectie - sc Heerenveen
27 juni, 19:00 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Basaçikoglu houdt titelkansen B1 in leven

Gepubliceerd op 15 april 2012 14:55
Basaçikoglu houdt titelkansen B1 in leven

Heerenveen/Emmen B1 is nog steeds in de race voor het kampioenschap. De komende week wordt beslissend voor de Friezen.

De ploeg van Tieme Klompe moet de komende twee wedstrijden winnen, en hopen dat koploper Ajax punten verspeeld. Zaterdag bleef Heerenveen/Emmen overeind tegen AZ, zij het met moeite. Basaçikoglu was de gevierde man. Hij boog met twee doelpunten een achterstand om, 2-1.

Heerenveen/Emmen B1 moet de komende twee wedstrijden winnen, en hopen dat Ajax B1 nog punten laat liggen. Dat deden de Amsterdammers in ieder geval zaterdag wel. In de Domstad was FC Utrecht B1 met 2-1 te sterk. Ajax kwam nog wel op voorsprong, maar zag tussen minuut 69 en 72 de voorsprong omgebogen worden in een achterstand.

Een voordeel dat Ajax treft, is dat ze met een punt voorsprong op Heerenveen/Emmen nog een inhaalduel moeten spelen. Als de Amsterdammers dinsdag PSV weten te verslaan, kunnen de hoofdstedelingen volgende week het kampioenschap binnen halen.

Heerenveen/Emmen speelt nog twee finales. De B-junioren ontvangen op Skoatterwâld nog FC Twente, en moeten nog op bezoek bij ADO Den Haag. Ajax gaat naast de uitwedstrijd tegen PSV ook nog op bezoek bij Feyenoord/Excelsior B1 en ontvangt nog de andere Rotterdamse club, Sparta, op De Toekomst.

De eerste finale speelde Heerenveen/Emmen zaterdag op Skoatterwâld tegen AZ. In de eerste helft viel er weinig te beleven. AZ kwam een paar keer gevaarlijk op voor het doel van Robin Kist en ook Heerenveen/Emmen kreeg via Tom Heerkes en Pascal Huser enkele mogelijkheden.

In de tweede helft AZ kwam op voorsprong. Spits Alain Baank ontsnapte aan zijn tegenstanders en bracht een eventuele Friese titel ver weg. Hij schoof de bal langs doelman Robin Kist en zette Heerenveen/Emmen B1 op scherp.

Heerenveen/Emmen B1 bleef geloven in de overwinning, al waren de mannen van Tieme Klompe zich bewust van de tijdsdruk die op hun schouders rustte. De Friezen kregen van AZ een halfuur de tijd om de achterstand om de draaien in een overwinning.

Bilal Basaçikoglu nam vervolgens zijn ploeg bij de hand. Na een uur spelen miste hij eerst nog een scherpte na een voorzet van Rudmer Loonstra, een minuut later was het wel raak. Invaller Max de Boom bediende Basaçikoglu die op zijn beurt hard raak schoot en het uitschreeuwde van vreugde; de titelkansen werden vergroot.

De titelkansen leken alsnog verspeeld te worden tegen middenmoter AZ B1, omdat ook een gelijkspel niet volstond, maar vijf minuten voor het einde zag het er allemaal weer rooskleurig uit. Basaçikoglu schoot zijn tweede van de middag binnen en hield de titelkansen in leven.


Wedstrijdstatistieken

Heerenveen/Emmen B1 – AZ B1 2-1 (0-0)
50’ 0-1 AZ
60’ 1-1 Bilal Basaçikoglu
75’ 2-1 Bilal Basaçikoglu

Opstelling Heerenveen/Emmen B1: Robin Kist; Willem Huizing, Adnan Jarjour, Robert van Koesveld, Joris Voest; Rewan Amin, Bilal Basaçikoglu, Daley Sinkgraven (77’ Berend Jan Schootstra); Pascal Huser, Tom Heerkes (48’ Max de Boom), Rudmer Loonstra (70’ Jason Nelson)