Regio selectie - sc Heerenveen
27 juni, 19:00 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Beloften denderen met flitsende start over ADO: 4-1

Gepubliceerd op 11 september 2017 21:30
Beloften denderen met flitsende start over ADO: 4-1

Jong sc Heerenveen heeft vanavond een flinke zege geboekt op Jong ADO Den Haag, in een wedstrijd waarin het letterlijk en figuurlijk flitste en donderde. Net als de hoofdmacht van sc Heerenveen een dag eerder, beleefden ook de beloften een wervelend begin van de wedstrijd. Na twintig minuten stond Jong sc Heerenveen al met 4-0 voor, via goals van Rojas, Mihajlovic en Hornkamp (2x).

,,Over een vliegende start gesproken...", lachte Chris de Wagt, die zelf zo een leuk debuut als trainer van Jong sc Heerenveen kende. ,,Maar ik weet wel hoe dat vervolgens gaat, want ik ben zelf ook profvoetballer geweest. Na zo'n 4-0 ga je als speler wat makkelijker denken. Zo van: het kan wel iets minder. Dat gebeurde ook. Het niveau zakte en we gingen op 80% spelen. Dan zie je dat ADO niet zo'n slecht team is. Het werd weer een wedstrijd."

Qua spel dan, want mede door een paar knappe reddingen van doelman Jan Bekkema kwam Jong ADO niet meer in de buurt van een gelijkspel. Direct na rust deed Jong ADO wel wat terug (4-1 via Polley), maar dat was niet genoeg om de doeltreffende beginfase van Jong sc Heerenveen te repareren. 
 

4-0 na twintig minuten: de Friezen flikten het. Eerst krulde Jizz Hornkamp de bal in het doel na een fijne steekpass van Tristan Borges. Vier minuten later leverde Nemanja Mihajlovic een mooie voorzet af bij de tweede paal, die door Marco Rojas werd binnengewerkt. De fraaiste goal viel enkele minuten daarna, toen Mihajlovic de bal van afstand keihard in de kruising joeg. Alsof dat nog niet genoeg was, mikte Hornkamp vier minuten later ook de 4-0 binnen.

Door het onweer van vanavond donderde en flitste het daarom letterlijk en figuurlijk in de eerste helft op Skoatterwâld. Het waren geen makkelijke weersomstandigheden waarmee de ploegen te maken kregen. ,,De wind speelde een flinke rol vanavond", vond trainer De Wagt. ,,ADO had door de wind voor rust moeite met opbouwen, en wij konden makkelijker ballen onderscheppen. In de tweede helft hadden wij juist moeite met de wind. Het werd daarom wat meer vechtvoetbal. Ik heb wel de jongens een compliment gegeven voor de werklust die ze in de tweede helft toonden. Ik zag dat in het tweede deel van de eerste helft een stuk minder. Als trainer kan je misschien niet eisen dat je als speler een goed niveau haalt, maar wel dat je hard werkt."  

Wat dat betreft kon de trainer tevreden terugkijken op zijn eerste wedstrijd als coach van het beloftenteam. ,,Ik kijk zeker tevreden terug. We hadden een mooi ploegje vandaag, met veel spelers uit het eerste. Tuurlijk genoot ik van die goal van Mihajlovic. Dat was zeker een paar applausjes waard. Hij heeft veel individuele kwaliteiten. Ik genoot persoonlijk ook van Doke Schmidt. Hij speelde erg sterk en was heer en meester. Ik vind het knap dat die jongens ook vol gas geven bij de beloften. Zo zie ik het graag."

Jong sc Heerenveen - Jong ADO Den Haag 4-1
10. Hornkamp 1-0
14. Rojas 2-0
17. Mihajlovic 3-0
21. Hornkamp 4-0
48. Polley 4-1

Opstelling Jong sc Heerenveen:
Bekkema, Schmidt, Magnusson, Naess (61. Sanchez), Borges, De Bruijn, Van Amersfoort, Vlap, Mihajlovic (73. Rako), Hornkamp (46. Amofa), Rojas