Regio selectie - sc Heerenveen
27 juni, 19:00 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Beloften na winst op Jong NEC steviger aan kop

Gepubliceerd op 26 februari 2018 17:40
Beloften na winst op Jong NEC steviger aan kop

Weer heeft koploper Jong sc Heerenveen een tik uitgedeeld aan de concurrent. Nadat vorige week Jong sc Cambuur op 0-0 werd gehouden, was de ploeg dit keer te sterk voor nummer twee Jong NEC: 4-2. De Friezen, met onder andere de scorende Henk Veerman (1x) en Pelle van Amersfoort (2x) in de basis, gaan nu met zes punten voorsprong aan de leiding in Poule A.

Zes punten voorsprong met nog vijf duels te gaan. Verstoppen voor een kampioenschap heeft geen zin meer. Dat doet trainer Chris de Wagt ook zeker niet. ,,Nu moeten we er voor gaan, dat lijkt me duidelijk. Dat heb ik de spelers vooraf en na afloop ook gezegd. Tuurlijk is het belangrijkste dat we onze talenten klaarstomen voor het eerste elftal, maar een prijs pakken is altijd mooi om mee te maken. We staan er nu heel goed voor. Eigenlijk is het verschil met NEC zelfs zeven punten, want we hebben een veel beter doelsaldo. Een belangrijke zege dus.”
 

Jong sc Heerenveen kwam in de topper al na tien minuten op voorsprong, via een treffer van Nemanja Mihajlovic. Veerman en Van Amersfoort maakten er na rust 3-0 van. In de 72e minuut deed Jong NEC nog wat terug, waarna even later Van Amersfoort opnieuw trefzeker was. In de laatste minuut werd het nog 4-2.

,,Het lijkt misschien een makkelijke overwinning, maar dat was het niet,”  geeft De Wagt toe. ,,Sterker nog, ik vond dit een van onze mindere wedstrijden dit seizoen. Ondanks dat we meer kwaliteit op het veld hadden, wisten we niet te domineren. We hebben te weinig gebracht. Na de rust deden we dat wel beter. Gelukkig was het vandaag voldoende voor de zege.”

Jong sc Heerenveen – Jong NEC 4-2

10. Mihajlovic 1-0
49. Veerman 2-0
66. Van Amersfoort 3-0
72. Haouat 3-1
75. Van Amersfoort 4-1
89. Bakker 4-2

Opstelling Jong sc Heerenveen:
Van der Steen, Sanches (70. Rako), Magnusson, Naess, Amofa, Bruijn, Hornkamp (74. Boassman), Borges (76. Ras), Van Amersfoort, Veerman, Mihajlovic