Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Beloftenteam laat weinig heel van jeugdig Feyenoord: 5-0

Gepubliceerd op 6 februari 2018 08:49
Beloftenteam laat weinig heel van jeugdig Feyenoord: 5-0

Jong sc Heerenveen heeft maandagavond flink uitgehaald tegen Jong Feyenoord. De Friezen waren veel te sterk voor de verjongde tegenpartij en combineerden zich op Skoatterwâld naar een fraaie 5-0 zege. Ivan Rako was twee keer trefzeker. De overige goals kwamen op naam van John Iredale, Emil Frederiksen en Tristan Borges (strafschop). 

Een 5-0 overwinning op Jong Feyenoord. Dat staat niet slecht. ,,En het had zelfs nog wel 10-0 kunnen zijn,” schat trainer Chris de Wagt. ,,Maar je moet natuurlijk niet vergeten dat Feyenoord met een Onder-18 ploeg speelde. Wijzelf traden aan met een paar spelers uit het beloftenteam, maar merendeels jongens uit Onder-19.  Je kunt dus wel spreken van een gekke wedstrijd. Maar we hebben het goed gedaan. We hebben een behoorlijk niveau laten zien.”

Jong sc Heerenveen, dat door de winst weer bovenaan staat in Poule A,  was veel sterker. Direct vanaf het beginsignaal al. De Wagt: ,,We wisten dat Feyenoord met een sterk verjongd team zou komen. Juist dan vind ik het belangrijk dat we vanaf minuut 1 ook echt laten zien dat wij de baas zijn. Dat hebben we gedaan. Volgens mij heeft onze doelman Jan Bekkema maar één keer iets te doen gehad. Het geeft aan dat we de hele wedstrijd de betere zijn geweest.”

Vlak voor rust beloonde Jong sc Heerenveen dat met de 1-0. Marcello Beuker speelde Frederiksen in, die de bal vervolgens met een fraai hakje mee gaf op Rako. De speler dribbelde naar binnen en schoot in de korte hoek raak.

FPH9933

Na rust ging het hard. Frederiksen was nu zelf de afmaker, na een mooi passje van Iredale. Tien minuten later wisselden beiden van rol. Frederiksen lobde de bal fraai over de Feyenoord defensie en verzorgde daarmee een keurige assist op Iredale: 3-0.

FPH9922

Niet veel later werd het 4-0. Borges schoot de bal uit een vrije trap nog tegen de paal, maar in de rebound had Rako succes. Borges zou in de 76e minuut alsnog zijn goal meepikken. Hij scoorde uit een strafschop. 

FPH9907

De talenten uit de Onder-19 groep lieten zich goed zien in dit duel. Tot tevredenheid van De Wagt. ,,Ik heb hen een groot compliment gegeven. Die jongens speelden zaterdag nog uit tegen Roda JC. Ze hadden dus een flinke reis in de benen, trainden zondag een keer met ons mee, en konden vervolgens nu nog gas geven. Dat is erg knap.”

Volgende week maandag treffen beide ploegen elkaar weer. Waarschijnlijk wel met andere namen, verklapt De Wagt alvast. ,,Het zou zo maar kunnen dat er 18 andere spelers op het veld staan.”

Jong sc Heerenveen – Jong Feyenoord  5-0
38. Rako 1-0
57. Frederiksen 2-0
65. Iredale 3-0
69. Rako 4-0
76. Borges 5-0 (p)

Opstelling sc Heerenveen:
Bekkema, Boasman, Drkusic, Magnusson, Beuker, Sanches, Frederiksen (75. Oliekan), Borges, Iredale (70. Palamar), Heimisson (68. Adney), Rako