Regio selectie - sc Heerenveen
27 juni, 19:00 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Bizar slotstuk: Beloften geven 0-4 voorsprong weg tegen ADO

Gepubliceerd op 5 maart 2018 21:53
Bizar slotstuk: Beloften geven 0-4 voorsprong weg tegen ADO

Tien minuten voor tijd met 0-4 voor staan en uiteindelijk slechts een punt overhouden aan de wedstrijd. Jong sc Heerenveen kreeg het maandagavond voor elkaar tegen Jong ADO Den Haag. De koploper leek via goals van Ivan Rako, Jizz Hornkamp en Pelle van Amersfoort (2x) op rozen te zitten. Zelfs toen ADO in de 81e en 84e minuut iets terug deed, leek er weinig aan de hand. Toen vlak daarna echter ook de 3-4 viel, voltooide ADO in de slotseconde de wonderlijke comeback: 4-4.

Dan is de vraag aan trainer Chris de Wagt: Hoe kan dit? ,,Voetbal is soms een aparte sport", zucht hij.  ,,Er gebeurde iets ongrijpbaars in die laatste tien minuten. ADO kreeg een golf van enthousiasme over zich, zocht de aanval en ging er voor. Wij moesten de knop omzetten. Dat lukte niet. Het is lastig om van 'rustig aan doen' op dat moment om te schakelen naar 'veel meer doen'. We werden overlopen en we kwamen telkens een stapje te laat. Gek om mee te maken. In tien minuten vier goals weggeven; dat mag gewoon niet gebeuren. Er heerste ongeloof en frustratie na afloop bij de spelers. Ikzelf moet dit ook nog een plek geven.” 
 
 

Chris de Wagt: 'ADO kreeg steeds meer geloof en wij gingen juist fouten maken'
Chris de Wagt: 'ADO kreeg steeds meer geloof en wij gingen juist fouten maken'

Even terug naar het begin: Jong sc Heerenveen speelde aanvankelijk een prima wedstrijd in het stadion van ADO Den Haag. Na ruim een half uur stonden de Friezen al met 0-3 voor, door onder andere twee goals van Van Amersfoort. Toen Rako in de 61 minuut ook nog 0-4 maakte, was het duel gespeeld. Toch? ,,Tuurlijk dachten we dat”, geeft De Wagt toe. ,,Al moet ik zeggen dat onze 0-4 voorsprong wel geflatteerd was. ADO kreeg ook goede kansen maar scoorde niet. Wij waren heel effectief.”

Jong sc Heerenveen nam gas terug, zag De Wagt. ,,We werden nonchalanter voor het doel en schakelden te weinig om bij balverlies. Dat sluipt er in. Je weet: desnoods valt die 1-4, maar dan is er nog niet zoveel aan de hand. We hebben wel vaker met 4-0 voorgestaan dit seizoen. Dan werd het vervolgens iets minder goed aan onze kant, maar het was nooit zo dat we onze ruime voorsprong helemaal weggaven.”

Tot vanavond dan. Een Haags Kwartiertje die zijn weerga niet kent. ,,Dit keer werd het dus wel afgestraft”, baalt De Wagt. Door een fout achterin bij sc Heerenveen werd het tien minuten voor tijd 1-4 en via de onderkant van de lat werd het uit een vrije trap 2-4. ,,ADO kreeg steeds meer geloof en wij gingen juist fouten maken."
 

Van Amersfoort was dit duel twee keer trefzeker
Van Amersfoort was dit duel twee keer trefzeker

De Wagt zag de winst uit z’n handen glippen.  ,,Wat kun je doen op zo'n moment? Ik probeerde met een wissel het tempo uit de wedstrijd te halen. Als speler moet je dan misschien slim een overtreding maken. Het tempo bleef echter hoog en daar had ADO profijt van. Dat er vijf minuten blessuretijd bijkwamen vond ik wel overdreven, maar het blijft natuurlijk schandalig dat we onze voorsprong nog weggeven. We zijn de spelers aan het opleiden, maar daar horen resultaten ook bij. Hopelijk is het een goede les voor de spelers dat ze ook bij een ruime voorsprong niet kunnen verslappen."

Ondanks de verspeelde winst, staat Jong sc Heerenveen nog steeds bovenaan in de reservecompetite. Met nog vier duels te gaan, staan de Friezen vijf punten boven nummer twee Jong sc Cambuur. Volgende week maandag kan Jong sc Heerenveen zich herpakken na de wonderlijke avond in Den Haag. Op Skoatterwâld is dan Jong NAC Breda de tegenstander om 18.30 uur.
 
Jong ADO Den Haag – Jong sc Heerenveen 4-4
 
7. Van Amersfoort 0-1
19. Hornkamp 0-2
35. Van Amersfoort 0-3
61. Rako 0-4
81. Roeleveld 1-4
84. Cil 2-4
87. Roeleveld 3-4
90+5 Pinas 4-4

Opstelling sc Heerenveen:
Bekkema, Sanches, Amofa, Naess, Magnusson, Borges (90. Kocjancic) , Bruijn, Mihajlovic, Hornkamp, Van Amersfoort, Rako (69. Almpanis)