Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Concept speelschema: sc Heerenveen opent Eredivisie in Zwolle

Gepubliceerd op 13 juni 2018 09:19
Concept speelschema: sc Heerenveen opent Eredivisie in Zwolle

sc Heerenveen opent de Eredivisie, zoals het nu lijkt, op vrijdag 10 augustus om 20.00 uur met een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. De eerste topwedstrijd voor de Friezen staat al in speelronde drie op het programma, dan komt Feyenoord op bezoek in het Abe Lenstra stadion. Het is eerste treffen tegen een Noorderlijke tegenstander is op zondag 4 november in Heerenveen, dan komt FC Emmen op bezoek. Een week later neemt sc Heerenveen het op tegen FC Groningen in het Noordlease stadion.

sc Heerenveen acht keer op favoriete zaterdagavond

Volgens het conceptschema komt sc Heerenveen acht keer op de favoriete zaterdagavond in actie in eigen huis. Zoals het nu lijkt ontvangen de Friezen zowel Ajax als PSV op zaterdagavond. De Amsterdammers komen om 20.45 uur op bezoek en de landskampioen om 19.45 uur. Zeven wedstrijd worden gespeeld op zondag en er zijn twee midweekse speelronden, één op dinsdag en één op vrijdag.

Dit blijkt uit de conceptversie van het speelschema van het seizoen 2018/2019, dat vandaag gepresenteerd is door de KNVB. De laatste wedstrijd van het seizoen speelt sc Heerenveen op zondag 12 mei 2019. Dan ontvangt de ploeg van trainer Jan Olde Riekerink NAC Breda in het Abe Lenstra stadion.

Het programma kan nog veranderen, nadat de wedstrijddagen en aanvangstijden zijn besproken. Normaliter volgt het definitieve programma binnen enkele dagen na bekendmaking van het concept speelschema. Het gehele programma is hier te downloaden.