Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

D-pupillen niet langs AFC in doelpuntrijk duel

Gepubliceerd op 25 april 2016 20:57
D-pupillen niet langs AFC in doelpuntrijk duel

Aan het thuisduel tegen AFC uit Amsterdam hebben de D-pupillen afgelopen zaterdag een punt overgehouden. Op Skoatterwâld werd het 3-3.

sc Heerenveen verloor de afgelopen drie duels en was daarom gebrand op een goed resultaat tegen AFC. De Amsterdammers dachten daar echter net zo over en kwamen door miscommunicatie tussen de Friese verdediging en keeper Lars Reijnen al vroeg op voorsprong. Een opbouwfout werd in de 12e minuut afgestraft: 0-1. De fysiek sterke Amsterdammers speelden met veel strijd en enthousiasme, wat vijf minuten na de openingstreffer resulteerde in een nieuw tegendoelpunt voor sc Heerenveen. In een druk zestienmetergebied schoot Yaid Marhoum de 0-2 tegen de touwen. Hoewel sc Heerenveen op een 0-2 achterstand stond, waren de Friezen voetballend de betere ploeg. Vlak voor rust maakte de ploeg van Robin Veldman de verdiende aansluitingstreffer. Trustin van ‘t Loo was doeltreffend: 1-2.

Om het enthousiasme van AFC te temperen, gaf Veldman zijn ploeg mee om eerder de opbouw van AFC te verstoren. Dit lukte redelijk, maar toch werd de marge in de 49e minuut weer op twee doelpunten gebracht door AFC: 1-3. De Friezen hadden moeite met de fysiek sterke tegenstander en Veldman besloot Timo Zaal in te brengen. Zaal herstelde de balans in het team en zorgde voor rust in het elftal. Jens Schraven bracht daarop in de 51e minuut de spanning terug. Met een halve volley van dichtbij was de keeper van AFC kansloos: 2-3. Uit een hoekschop sleepte Willard Timmerman met een kopbal vlak voor tijd een punt uit het vuur, 3-3.

“Een spannend duel, waarin we karakter hebben getoond door driemaal van een achterstand terug te komen. Het was bovendien een wedstrijd met veel leermomenten; in het kader van opleiden was dit een goede dag”, sprak Robin Veldman na afloop van de confrontatie met AFC.

sc Heerenveen D1 – AFC D1 3-3 (1-2)
12’ 0-1 Myron van Brederode
17’ 0-2 Yaid Marhoum
20’ 1-2 Trustin van ’t Loo
49’ 1-3 Myron van Brederode
51’ 2-3 Jens Schraven
59’ 3-3 Willard Timmerman

Opstelling sc Heerenveen D1
Lars Reijnen, Ayoub el Mansouri, Dimitris Rallis (48’ Timo Zaal), Willard Timmerman, Jens Schraven, Melle Witteveen, Hessel Eikelboom, Quinten Klompstra, Tim ten Voorde, Manuel Saimima, Trustin van ‘t Loo