Regio selectie - sc Heerenveen
27 juni, 19:00 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

D1 krijgt taai De Graafschap niet klein

Gepubliceerd op 16 mei 2016 21:45
D1 krijgt taai De Graafschap niet klein

In de laatste speelronde van de competitie hebben de D-pupillen verloren van De Graafschap. De ploeg uit Doetinchem won afgelopen zaterdag met 2-3 op Skoatterwâld.

Voor sc Heerenveen stond er niet veel meer op het spel: het team van Robin Veldman kon bij verlies nog een paar plaatsen zakken op de ranglijst. Voor De Graafschap waren de belangen daarentegen wel groot: bij verlies was degradatie een feit voor de Superboeren. In de eerste helft was sc Heerenveen de bovenliggende partij; De Graafschap speelde vooral vanuit de reactie. Via de flanken werd het nodige gevaar gesticht door de Friezen en Melle Witteveen zette de thuisploeg op een 1-0 voorsprong na iets meer dan een kwartier spelen. De middenvelder vuurde net buiten de zestien op doel en schoot knap binnen, 1-0. Lang kon sc Heerenveen niet van de voorsprong genieten, want twee minuten later stond het alweer 1-1 door een treffer van Devin Haen. Een tegenvaller voor de Friezen, maar even later kreeg de wedstrijd een nieuwe wending toen de keeper van De Graafschap voor hands buiten de zestien zijn tweede gele kaart, en dus rood, kreeg. Het leidde ertoe dat De Graafschap nog meer op de counter ging spelen en sc Heerenveen het heft steviger in handen kreeg. Vlak voor rust hadden de Friezen weer op voorsprong kunnen komen uit een penalty, maar Melle Witteveen miste vanaf elf meter.

In de tweede helft zakte sc Heerenveen wat terug: het speltempo was te laag en er kwam nauwelijks nog dreiging van de flanken. De straffe tegenwind was daarbij een extra plaag voor de pompeblêdenformatie. De Superboeren lieten zich daarentegen meer zien dan in de eerste helft en kwamen vlak na rust op een 1-2 voorsprong. Twee minuten later was het opnieuw raak: op vrijwel identieke wijze werd doel getroffen. Er werd niet goed verdedigd, waarop de spits een-op-een met keeper Take Pierie kwam en kon binnenschieten, 1-3.

sc Heerenveen keek opeens tegen een forse achterstand aan. Coach Robin Veldman besloot daarom om er een extra aanvaller bij te zetten, wat al snel effect sorteerde. Een schot aan de rand van het zestienmetergebied belandde via de voet van Dimitri Rallis en een been van de tegenstander in het doel, 2-3. In het restant van het duel was het eenrichtingsverkeer: het elftal van Veldman deed er alles aan om de gelijkmaker te forceren, maar die viel niet. Het verlies betekent een plek in de middenmoot voor sc Heerenveen en lijfsbehoud voor De Graafschap.

“De Graafschap vocht voor haar laatste kans en dat straalden ze ook wel uit. Ze verdedigden goed en door slordigheden konden ze na rust tweemaal scoren. We hebben er vervolgens nog alles aan gedaan, maar helaas”, baalde Robin Veldman na afloop van het duel. De trainer zei wel tevreden te zijn over het seizoen als geheel. “Toen iedereen fit was in het begin van het seizoen hebben we laten zien dat we bovenin kunnen meedraaien. Ook zijn we ver gekomen in het bekertoernooi. Na de winterstop hebben er wat mutaties in het team plaatsgevonden en speelden we vaak met veel meer eerstejaars pupillen. Dat zorgde ervoor dat we een pas op de plaats hebben moeten maken wat betreft de stand op de ranglijst, maar de jongens hebben zich goed ontwikkeld. De pas op de plaats op de ranglijst nemen we dan ook voor lief, het ontwikkelen van talent staat tenslotte voorop”, blikt Veldman terug.

sc Heerenveen D1 – De Graafschap D1 2-3 (1-1)
17’ 1-0 Melle Witteveen
19’ 1-1 Devin Haen
34’ 1-2 Devin Haen
36’ 1-3 Ezra van der Heiden
43’ 2-3 Dimitris Rallis

Opstelling sc Heerenveen D1
Take Pierie (47’ Lars Reijnen), Willard Timmerman, Jens Schraven, Melle Witteveen, Hessel Eikelboom, Quinten Klompstra, Tim ten Voorde, Manuel Saimima (47’ Timo Zaal), Dimitris Rallis, Senne Heeres (39’ Klaas Jesse Valkema), Sam Slot (39’ Trustin van ’t Loo)